Прочитај ми чланак

ДСС: Продужавање Вучићеве власти једини разлог избора

0

После конференције за новинаре мандатара Александра Вучића више нема никаквих недоумица: продужавање Вучићеве личне власти и политике подређене интересима ЕУ и Вашингтона једини је разлог за одржавање ванредних парламентарних избора.

dss logo plavi Како другачије, ако не политикантским разлозима, објаснити чињеницу да ће, упркос ванредним изборима, Владу водити исти председник, да ће је чинити исте странке, да ће Влада бити организована на досадашњи начин, најважније ресоре водити исти или једни другима замењени проамерички људи и да ће Влада наставити исту, по српске интересе штетну политику европских интеграција?

Очигледно је да ће нова Влада Србије бити влада контунитета и у погледу програма, састава, али и у погледу неиспуњених обећања. Најављено формирање Владе у рекордно кратком року, а у стварности пуних 100 дана након одржавања избора, допунило је Вучићеву збирку неиспуњених обећања још једним поглављем, као што је и обећање да ће Србија имати малу и ефикасну Владу пало у воду предлогом мандатара да је чине чак три министра без портфеља. Владајућа већина седницу Скупштине заказала је данас за сутра и тиме прекршила још једно мандатарово обећање, који је у више наврата рекао да ће јавност знати састав владе три дана пре њеног формирања.

Демократска странка Србије биће доследна опозиција власти Српске напредне странке и око ње окупљених странака, чија спољна и унутрашња политика су се показале као супротне државним, националним и економским интересима Србије. Демократска странка Србије ће наставити да и у скупштинској расправи указује да само слободна и неутрална Србија може да штити државне интересе, ојача демократске институције и промени модел економске и социјалне политике, која би била вођена у корист грађана, а не међународних институција.