Прочитај ми чланак

ДСС- ДВЕРИ НЕМАЈУ БОЈАЗНИ да ће бити испод цензуса, али и то је могуће

0

Уочи понављања избора на 15 бирачким места у Србији Двери/ДСС и савез ЛДП-СДС-ЛВС очекују улазак у парламент.

dveri dss sanda bosko

Пред понављање избора на 15 бирачким места у Србији, који ће бити одржани у среду, у коалицији Двери/ДСС и савезу ЛДП-СДС-ЛСВ очекују да без проблема уђу у парламет, речено је Данасу у тим странкама.

Након што је РИК у ноћи између четвртка и петак објавио прелиминарне резултате гласања са обрађених 99,82 одсто бирачик места, коалиција Двери/ДСС остала је испод центуса за, како за Данас каже Бошко Обрадовић, лидер Двери, на 0,75 одсто од једног гласа. Дакле ни један цео глас. Док је поменути савез Чедомира Јовановића, Бориса Тадића и Ненада Чанка имао 788 гласова изнас цензуса.

Протест сутра у 13 сати испред РИК

Лидери опозиције су позвали грађане на протест испред РИК сутра у 13 часова, а Пајтић је позвао и поједине страначке лидере који су на листи око СНС. „Позивамо и Вука Драшковића, Расима Љајића и Велимира Илића, људе са којима смо се пре двадесет година борили против крађе, да нам се придруже на протестима“, рекао је Пајтић.

Обрадовић наводи да је његова коалиција са ДСС на 13 од 15 бирачким места на којима се понављају избори имала у проселу изнад шест одсто гласова. У савезу ЛДП-СДС-ЛСВ такође кажу нема бојазни да ће се спустити испод цензуса јер су на 10 од тих 15 места имали изнад шест одсто гласова. Како нам је објашњено, да би овај савез пао испод линије од пет одсто излазност на тим поновљеним изборима би требала да буде изнад 80 одсто и да нико не да глас њима, за шта нема назнака да ће се заиста и догодити.

Лидер ДС Бојан Пајтић је јуче позвао присталице демократа да на поновљеним изборима заокруже листу Двери-ДСС. Како је рекао, та листа по много чему није слична са ДС, али се тако „бране демократија и Србија од изборне крађе и једног човека који је замислио да може све да узурпира“.

Пајтић и председница ДСС Санда Рашковић Ивић су у просторијама ДСС рекли и да је на протеклим изборима „украдено 300.000 гласова“ на различите начине, међу којима су и „бугарски воз“, разни притисци и преправљање записника са бирачких места. Опозиција је најавила да ће писати о овим случајевима свим међународним органзиацијама, а лидер покрета Доста је било Саша Радуловић је рекао и да су манипулације биле очигледне и да се на „срамним седницама РИК“ све време обарала једна листа (Двери-ДСС) и да су то успели за један глас. Радуловић је рекао да његов покрет има доказе који показују откривене махинације са гласањем мртвих лица, али и са записницима. Он је навео да су такви „очигледно фалсификовани“ записници прихватани на седницама РИК.

Бошко Обрадовић на наш лист најављује да ће коалиција, чији је један од лидера, наставити кампању у местима где се понављају избори и да ће им главна тема бити изборна крађа гласова, јер желе грађане да обавесте о свим махинацијама које је РИК направио од изборне ноћи до сада.

Поновљено гласање за нови сазив републичког парламента на 15 бирачких места биће одржано у среду, 4. маја, а право гласа на њима има 19.631 грађанин, саопштила је РИК. Гласање ће бити поновљено на пет бирачких места у Нишу, на по два бирачка места у Београду, Јагодини, Врању и на по једном у Бачкој Тополи, Сремским Карловцима, Кладову и Ужицу. За поновљено гласање биће штампано 19.729 листића. Гласање ће се спровести по изборним листама које су утврђене за народне посланике, а РИК ће за њихово спровођење образовати нове бирачке одборе. Гласачки листићи биће беле боје, а контролни лист за проверу исправности гласачке кутије светло љубичасте.

Пошта Србије ДС-у: Пусти причу, плати рачун

Пошта Србије најоштрије осуђује неосновану и крајње конфузну изјаву председника ДС Бојана Пајтића дату у интервју Бети 28. априла 2016. године, којом се без икаквих чињеница и паушално Пошта Србије, ни крива ни дужна увлачи у његов постизборни кошмар. Пошта Србије је јавни поштански оператор који пружа услуге за све грађане и привреду на целокупној територији Републике Србије у складу са Законом о поштанским услугама, Законом о заштити потрошача и интерним актима. У складу са њима прецизно је дефинисана процедура рекламационог и потражног поступка и дефинисан рад корисничког сервиса, наводи се у саопштењу Пошта Србије.

Истиче се да је ово „очигледан наставак острашћене и бесмислене кампање коју Бојан Пајтић и ДС воде против Поште Србије“.

– A, започели су је нетачним и тенденциозним оптужбама од 19. марта 2016. године да Пошта Србије одбија пријем, пренос и уручење њиховог маркетиншког материјала. Пошта је и тада у свом одговору јасно указала да ДС није упутила званичан захтев да се изрши пријем маркетиншког материјала, и указала да ДС није измирила претходна дуговања по истом основу у износу од чак 7,5 милона динара настала у претходним изборним кампањама. ДС ни једног тренутка није понудила било какве гаранције да ће постојећа дуговања бити измирена. Изнете аргументе Поште, ДС није ни до данас оспорила, и оно што је кључно за Пошту Србије свој дуг није измирила – закључује се у саопштењу Пошта Србије.