Прочитај ми чланак

Дрвосеча Весић искасапио Новоградску улицу у Земуну

0

Када је Тарабић у свом пророчанству написао да ће доћи дан када ће “сви Срби моћи да стану под једну шљиву”, вероватно је мислио на долазак Горана Весића и на то да ће остати само “једна шљива” јер ће све остало дрвеће посећи управо Весић.

Становници Новоградске улице у Земуну најновија су мета главног београдског дрвосече Горана Весића. Здрави дрвореди дуж целе улице напрасно су посечени, без било каквог објашњења, а у склопу реконструкције ове улице која је недавно започета.

Ово није први пут да Горан Весић под плаштом реконструкције бетонира зелене површине, касапи делове Београда, сече дрвеће, убија плућа нашег града. И то кад се свакодневно суочавамо са поражавајућим статистикама да смо у врху најзагађенијих европских земаља и да сваког месеца у Србији од последица аерозагађења премине чак 1.000 људи, односно 30 људи сваког дана! У таквој реалности Весић сече наше природне пречишћиваче ваздуха.

Покрет “1 од 5 милиона” захтева од Горана Весића да објасни становницима Земуна зашто им је посекао плућа. Захтевамо и од Александра Шапића, главног претендента на Весићеву фотељу и његовог однедавно страначког друга да се огласи по овом питању. Пошто Шапић себе већ види на позицији некога ко управља престоницом, морао би да одговори на то зашто дозвољава уништавање Београда од стране његовог страначког друга. И да ли ће управо ово бити “политика” које ће се и он држати у трци за градоначелника Београда?

некадашњи изглед улице: