Прочитај ми чланак

ДРАШКОВИЋ: Милошевић наредио, Легија убио српске младиће у Пећи!

0

vuk Draskovic ubijeni srpski mladici

Мало пре масакра формирана група од 18 припадника ЈСО, које је Легија обучавао за терористичке активности на Космету. Кога и када ликвидирати, Легији преносио Марковић, тврди лидер СПО.

Вук Драшковић, лидер СПО, у разговору за београдски Курир тврди да је Државна безбједност Србије с Радомиром Марковићем на челу, а преко Милорада Улемека Легије, извршила масакр над шесторицом српских младића у кафићу „Панда“ у Пећи 14. децембра 1998. године. Он наводи и да је монструозни злочин извршен по налогу тадашњег предсједника Слободана Милошевића.

– Одлуку о серији злочина против Срба на Косову и Албанаца који су подржавали Србију и јавно осуђивали УÇК донио је почетком новембра 1998. године Милошевић и његов стратешки штаб. Одлучено је да серијом терористичких напада које ће починити ДБ, односно Легијин ескадрон смрти, у очима међународне јавности УÇК буде представљен као терористичка организација и да се истовремено до максимума распале антиалбанске страсти на Косову и у цијелој Србији – каже Драшковић за Курир. Он истиче да је, према његовим сазнањима, тада формирана тзв. Оперативно-потерна група (ОПГ) од 18 људи, иначе припадника ЈСО.

– Њих је Легија додатно обучавао на Гочу за терористичке активности на Косову, укључујући и монструозни злочин у „Панди“. Кога и када ликвидирати, Легији је преносио Раде Марковић, било директно, било преко својих људи из ДБ. О томе бисте можда могли разговарати и с Гуријем.

– Такође, према мојим сазнањима, Марковић је прије неколико мјесеци, тражећи помиловање од предсједника Николића, запријетио да ће оборити Србију на кољена ако објави списак свих злочина над Србима и Албанцима на Косову, али и злочина над Србима и муслиманима у Босни, које је починила ДБ у његовој организацији, а по налогу Милошевића. Мислим да је Србија на кољенима све док смо таоци злочинаца који су то починили и док кријемо истину. Кад се разоткрију сви ти злочини, Србија ће се усправити, а злочинци ће бити на кољенима – каже Вук Драшковић.

(Курир)