Прочитај ми чланак

Драма у Апатину: Сукоб са функционерком СНС, па притвор

0

Шездесетогодишњак из Апатина С.М. ухапшен је у суботу под оптужбом да је угрозио безбедност председници општине Апатин и повереници СНС Дубравки Кораћ. Како сазнаје Нова.рс, сукоб је настао јер је челница Апатина покушала лично да се увери да ли се на поседу С.М. поштују мере заштите од коронавируса, након чега је дошло до краћег вербалног сукоба. Међутим, породица ухапшеног и тамошња удружења тврде да сукоб није настао због вербалне дискусије, већ због тога што је Кораћ аутомобилом кренула на ћерку С.М.

Адвокат С.М. Бранислав Милојичић за портал Нова.рс је рекао да је његов клијент данас пуштен на слободу, уз одређена ограничења.

Foto: Printscreen/YouTube/025info

“Њему је забрањена комуникација за осталим учесницима поступка”, кратко је поручио Милојичић.

Из извора блиском породици, наводи се да је С.М. на мети због свог политичког ангажмана, јер је био редован учесник свих досадашњих протеста .

“Апатин је веома мало место, тако да сви знају да он није на линији СНС”.

Удружење “Без стаха”: Председница неовлашћено упадала на посед и узнемиравала породицу С.М.

Из групе грађана “Без страха” истичу да је 5. септембра полиција поступила по налогу председнице општине Апатин, те да је извршила проверу да ли се на поседу С.М. крше епидемиолошке мере.

“Полиција је утврдила да се не одржава никаква врста славља са окупљањем већег броја лица. Сумњајући у извештај полиције Дубравка Кораћ је самовољно, личним возилом, сама, без икаквих сведока, и мимо овлашћења, узела себи за право да се лично увери у истинитост извештаја полиције. Тако је дошла испред приватног поседа, на споредан улаз, изашла из возила и пришла улазу објекта, све како би проверила да ли се унутра одржава прослава, повређујући на тај начин приватан посед”, наводе из овог удружења.

Како наводе, узнемиравање је трајало веома дугу, те је тако Кораћ примећена од стране породице ухапшеног С.М.

“На питање ћерке пријављеног, шта ради ту и у ком је својству, иста је била вербално нападнута од стране Дубравке Кораћ, након чега је ћерка ухапшеног покушала да сними поменути догађај. Кад је то видела, Дубравка Кораћ је села у ауто, дала гас и кренула према њој, док ћерка пријављеног трчећи уназад покушавала да избегне сумануту реакцију председнице општине. Незнајући ко је у возилу, С.М. је одреаговао као што би то сваки отац учинио, а све у циљу заштите своје ћерке и спречавања истовременог противправног напада на своје дете. Напомињемо да се цео догађај десио око 20 часова на месту где не постоји јавна расвета и испред приватног поседа ухапшеног човека”, наводе из “Без страха”.

Поводом ових навода, портал Нова.рс се обратио кабинету председнице општине Апатин Дубравки Кораћ, али до објављивања текста нисмо добили одговоре на наша питања.