Прочитај ми чланак

ДРАГАН ЂИЛАС се хитно обратио народу: Вучићу, ти си луд, а имаш сву власт! (ВИДЕО)

0

„Он је човек који има сву власт, а понаша се као да има менталних проблема. Понаша се супротно, од онога што пропагира. “Остани код куће” је идеја да се сви не крећемо да има што мање контакта. А он у Нови Пазар и Ниш води свиту људи и крши сва правила”, рекао је председник ССП-а Драган Ђилас на Фејсбуку у суботу 11.априла, у емисији где је одговарао на питања грађана и коментарисао актуелне догађаје.

Ђилас је шокиран и овом Вучићевом изјавом:

– Три пута више људи би умрло у Србији да смо дозволили пензионерима да шетају од 18 до 19 часова, него што је од заразе умрло у свету.То значи да би у Србији умрло 300.000 пензионера.

„Вучићу ти си луд човек! Немаш пословну способност, твоје логичне целине не могу да се споје. Како пензионери шетају у Немачкој, па нема толико мртвих. Укупан број преминулих је 2.600 у целој Немачкој, поручио је Ђилас.

„Да ли знаш шта је 300.000 људи човече?! Како можеш тако нешто да изговориш. Људима на температурама већим од 20 степени је корисно да прошетају. Немци шетају, пола Европе говори да је то добро, наравно уз заштитну опрему. Није идеја да се вежемо за радијаторе, већ да се избегну социјалани контакти. Зашто би пензионери ишли у набавку у четири ујутру, када може поподне? Вучић изговори будалаштину умрло би 300.000 људи и оде… Тако је пре неколико година рекао да сваких десет секунди погине један перач прозора?! На тај начин прича и о инвестицијама , БДП-у. Нема питања, нема потпитања, сутра нова лаж покрива ову од данас, и тако функционише Вучићева власт“.

Ђилас је у вези епидемије корона вируса прокоментарисао:

„Суштина је да 300.000 мртвих нема везе са мозгом, здравим размишљањем и логиком , зато је врло опасна. Хоћемо да применимо и неке мере из Кине које нису за нас овде. Не може копи-пејст кинеског модела, већ од свих треба узети најбоље. Можете ли да замислите да у Европи заваре врата, нема напоље, полиција и војска упада у куће и мери температуру, па води у сабирне центре? То не може у Европи. Постоје болнице, а они које немају ту потребу за лечењем, они седе код куће. Ако ћете све да стављате у сабирне центре, неће бити довољно сабирних центара, јер ово чудо се шири. Модел Кина у Србији, то не иде“.

Ђилас подсећа и да је Вучић, поводом тога што је његов син Данило заражен, па су га питали – Да ли би и он требало да иде у карантин, а не да путује Србијом, рекао:

– Кажите људима да није то од бриге него од жеље да политички будем изолован како би зараза успела да победи”.

Означавајући ову изјаву као врло опасну Ђилас је објаснио да Александар Вучић поручује када њега не би било ми би сви помрли, јер нема ко више да се бори са заразом:

“И то Вучић каже сам за себе. Па неће бити да је тако. Не зависи Србија и борба са заразом од једног човека, па ни од тебе Вучићу. То зависи од људи, од лекара, од тога како се ми понашамо.То што твоје улизице теби причају да си Бог, то је улизништво, а то што сам причаш за себе, то значи пријатељу, да си луд! Нема друге… Верујем да је Србија јака, преживела је свашта. Ово ће се завршити , треба да нађемо начин како ћемо даље да живимо и да се живот врати што пре у нормалу. Гарантујем вам, не морам никаква власт да будем, за то ћу се борити, да се преиспита сваки посао, свака грађевинска дозвола и све што су радили биће под лупом и под истрагом. Па може и од 2000., не морамо само од 2012. Јер, људи ово је страшно, и они који су то радили треба да сносе одговорност. Када све ово прође и када се открије шта све иза постоји, многи ће бити шокирани, а на нама ће бити да од Србије правимо боље место за живот“.