Прочитај ми чланак

ДРАГАН ЂИЛАС: Ове недеље имам чак 9 суђења јер власт жели да сакрије … (ВИДЕО)

0

Преко 30 сати дневно на телевизијама са националном фреквенцијом гостују људи од којих свако прича о мени, јер треба да се прикрије хаос око короне. Да се за идућу годину у буџету Републике Србије предвиђа одобравање да се потпишу зајмови и кредити од 14,55 милијарди евра, што значи да се долази до оних 50 милијарди евра дуга, о којима сам причао пре месец дана - рекао је Драган Ђилас, лидер Странке слободе и правде, после данашња три суђења са "Информером" и главним уредником режимског таблоида Драганом Вучићевићем.

Лидер ССП каже да је имао три саслушања у једном дану, 22 радна дана суђења у овом месецу (укупно 114 тужби!) и да то губи сваки смисао. Данас је морао да оповргне да је за Сашу Јанковића говорио да је тројански коњ и да ради за Вучића.

– Нисам се договарао са Драганом Шолаком да крећем у кампању, у истом тексту пише да сам подржао НАТО бомбардовање 1999. Сутра објашњавам да нисам седео са Шолаком на јахти и дао му милионе, и да се нисам залагао за силовање Оливере Јовићевић, новинарке РТС-а – рекао је Ђилас.

Објашњавао је како смо се борили да Имлек плаћа 25, а не 19 динара за млеко.

– У последњих осам дана имам 40 и нешто демантија, а што је најгоре чак и након демантија наставе да пишу исто. Људи из обезбеђења се шале да би могли канцеларију да ми дају у Палати, колико долазим.

– Преко 30 сати на телевизијама са националном фреквенцијом гостују људи од којих свако прича о мени, јер треба да се прикрије хаос око короне. Да се за идућу годину у буџетуи Републике Србије предвиђа одобравање да се потпишу зајмови и кредити з 14,55 милијарди евра, што значи да се долази до оних 50 милијарди евра дуга, о којима сам причао пре месец дана.

Ђилас наводи да ће борбу наставити са својим сарадницима и показати људима како може другачије да се живи.

– Говорићу како лекари могу да имају веће плате, ученици бесплатне уџбенике, да се не увози смрзнуто воће и поврће, како се улаже у инвестициони фонд – наглашава Ђилас.

– Претње које се упућују Вучићу и његовој деци најоштрије осуђујем. Мени свакодневно пишу претње… Неке од њих процесуирају, неке не. Сад пре неки дан је човек који је изнео ужасне претње осуђен је на шест месеци.

– Став моје странке је сарадња свих истинских опозиционих странака. Постоје, наравно, неслагања, мислим да народ од нас оцчекује да на изборима нађемо јединство. Опозиција треба да изађе са јасним захтевима на разговоре: 1. РТС; 2. Јасни изборни услови. На дијалог између власти и опозиције биће позване све релевантне организације.

Говорећи о оптужбама за градњу Моста на Ади, Ђилас је рекао:

– Цена моста, да ли је скуп или јефтин, одређује се по квадрату градње. 160 милиона евра је коштао мост, када поделите са квадратуром, метар квадратни кошта 3.700 евра и јефтинији је од француског. Смањује гужве у саобраћају, штеди паре и време грађанима. И зато је мост плаћен, а не због кампање. Грађен је због грађана и људи. Онда гледај, лафчино, видиш га – закључио је Ђилас.