Прочитај ми чланак

Драган Ђилас данас примио руску вакцину против короне на Сајму

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, потврдио је за наш портал да је данас примио прву дозу руске вакцине Спутњик В, те да се одлучио за поменуту вакцину, јер спада у оне које су пред одобрењем за коришећење у Европи.

Коментаришући вест да се данас вакцинисао на Сајму, Ђилас је навео да је веома задовољан како је протекао читав процес, те да је поред Спутњик В, исказао интересовање за вакцине још два произвођача.

“Примио сам руску вакцину, а пријавио се и за Фајзер и Астра Зенеку, односно за све које су одобрене или које су пред одобрењем за коришћење у Европи. Што се тиче самог процеса вакцинације, на Сајму је све одлично организовано и заврша се веома брзо”, рекао је Ђилас за Нова.рс.

Подсетимо, крајем децембра у Србији је отпочета вакцинација, а прве дозе вакцина, произвођача Фајзер, примиле су премијерка Ана Брнабић, министарка за рад, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и епидемиолог Предраг Кон.

У нашој земљи је до сада вакцинисано преко пола милиона грађана, а у оптицају су биле вакцине америчко-немачког произвођача Фајзер Бионтек, кинеског Синофарм и руска вакцина Спутињик В. Сутра се очекује почетак масовне ревакцинације, а све што морате да знате о примању друге дозе вакцине против коронавируса, прочитајте овде.