Прочитај ми чланак

Др Драган Петровић: Криза се продубљује, шпијуни у Влади Србије (ВИДЕО)

0

На јутубе каналу Србин инфо, у својој емисији др Драган Петровић се бавио формирањем нове владе Србије у практично једнопартијском парламенту (Народној скупштини).

Након јунских избора које је бојкотовао значајан део опозиције, након најмање излазности бирача до сада и бројних пропуста и прекорачења у вођењу изборног поступка добијен је практично једнопартијски парламент Србије.

Садашњи састав Народне скупштине је практично у потпуности састављен од посланика до садашње власти и то највећим делом од СНС, а ту је и посланички клуб СПС.

Од „опозиције“ у Народну скупштину сада је ушао само покрет на челу са Шапићем, за кога се може очекивати да концепцијски и практично неће бити озбиљна опозиција режиму.

То би значило да је практично једини прави опозициони посланик у Народној скупштини Владан Глишић, који се у међувремену разишао са Шапићем.

Др Петровић је у емисији анализирао састав министара нове владе на челу са бившом-садашњом премијерком Аном Брнабић.

Макроекономска политика се наставља и о њој је Петровић излагао, па је извесно да уз последице ковид пандемије, се не само не може очекивати побољшање привреде, већ извесно њен известан пад.

У емисији је било говора и о осталим важним питањима која очекују ову владу.

Опозиција би требало да притиска својим деловањем власт, у правцу што пре расписивања нових избора, који би се међутим морали одржати у далеко демократичнијим условима него што су били јунски.

Питања Косова и Метохије, мигарнски притисак, ослобођење медија су проблеми који се морају наметнути властима.