Прочитај ми чланак

др Драган Петровић: Хоће ли бити формиран национални блок у Србији? (ВИДЕО)

0

У својој седмичној емисији на каналу Србин инфо, др Драган Петровић указује на извене промене на политичкој сцени Србије. Организовањем породичне шетње и окупљањем низа програмски сродних организација и група око патритоске опције, Српски покрет Двери чини известан заокрет ка потенцијалном формирању патриотског блока.

Постоји лепеза стратешких ставова око макроекономског модела, социјалних питања, односа према Косову и државних питања, демографског питања где је важан однос и према мигрантском проблему. У свему томе могла би се формирати снажна опозициона патриотска сцена, састављена поред Двери и од организација и угледних појединаца, које до сада нису биле на власти, што би заиста био квалитетан концепт у односу на садашњу власт која мимикријом и блокадом медија покушава да остави утисак на јавно мњење у Србији да води и национално одговорну политику, што реално није случај.

Са друге стране др Петровић се осврће и на низ скупова различитих организатора испред Скупштине Србије, које до сада нису дале најављиване резултате, и окупљале су углавном мањи број грађана и присталица. Петровић изражава своје мишљење да само добро организовани опозициони подухвати, са познатим циљевима и програмом покрета и појединаца који их воде, могу на демократски начин да скрену пажњу јавности и изврше неки шири утицај. То наравно неће бити лако у постојећим околностима блокаде медија и мимикрије власти, али би у случају квалитетног опозиционог окупљања, организовања и деловања могло да да резултат.