Прочитај ми чланак

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ, ДР ВОЈИСЛАВ ШЕШЕЉ: Балкан двадесет година од Дејтона (ВИДЕО)

0

fd2e71ea-24a5-4281-857d-0c8f48b89a3c

На КТВ зрењанинској телевизији, која се преко кабловске телевизије гледа унајвећем делу Србије, а и окружења, најатрактивнија емисија је Без цензуре. 

Вишегодишња традиција ове емисије је дебата више учесника, који су изузетни експерти (обично њих четири или три у емисији) у области која је том приликом тема. Важност ових емисија се огледа управо и у томе, да су на територији Србије практично у читавом Постоктобарском периоду, а нарочито у последње четири години од када су напредњаци и Вучић дошли на власт, блокирани медији, а уочљиво је одсуство емисија стручно-дебатног карактера. Уколико такве емисије случајно и постоји на телевизијама са јачом фреквенцијом, попут Ћирилице, оне имају полуозбиљни карктер и у сваком случају се интелектуалци патриотског опредељења, као и представници патриотске опозиције налазе у неравношравној или чак симболичкој заступљености или се чак уопште не позивају (дебатне емисије на Н тв, на Пинку и др.).

Крајем децембра одржана је изузетно атрактивна тематска емисија Без цензуре на КТВ, „Дејтонски споразум данас, након двадесет година од његовог доношења“ у којој су учествовали др Војислав Шешељ, др Драган Петровић и генерал Петар Шкрбић.

Учесници емисије су у њеном двосатном трајању, анализирали више тематских питања, од околности унутрашњих и међународних за време рата 1992-1995, самог доношења Дејтонског споразума, двадесетогодишњег периода у Републици Српској, Србији и Црној Гори, на Балкану који је следио и актуелној савременој ситуацији на нашим просторима и значај Дејтонског споразума данас. По познавању материје, укључујући и чињеницу да је Шешељ био савременик и учесник многих наведених догађаја, а генерал Шкрбић у самом врху војске Републике Српске у време ратних збивања, а и након тога, те Петровић одличан познавалац пре свега међународног аспекта и утицаја великих сила на наведене процесе – ово остаје као изузетно атрактивна, и за гледаоце значајна емисија са аспекта упознавања са низом чињеница и анализом околности мање познатих ширем аудиторијуму.

Иако је ова емисија постављена на неколико ју тубе, само на ју тубе Документарна емисија Балкан где и ми дајемо њен линк, у кратком року од неколико седмица има већ око 37 000 прегледам, па вам је и ми препоручујемо.

Извор: СРБИН.ИНФО