Прочитај ми чланак

Домаћи политичари ратују на Твитеру око Трампа и Бајдена

0

У последњим минутама трке за новог америчког председника, када се њихова јавност налази у стању које се може подвести под "опште лудило", еуфорија се пренела и на српске политичаре, па се на друштвеним мрежама води прави мали рат између присталица Доналда Трампа и Џоа Бајдена.

Пребројавање последњих гласова, да ли је Трамп покраден, зашто је његов говор цензурисан, ко је од њих двојице бољи за Србију… Полемике на Твитеру се нижу једна на другу.

У отвореном навијању за Трампа свакако предњачи председник покрета Доста је било Саша Радуловић. На основу онога што објављује на друштвеним мрежама и колико то често ради, могло би се рећи да се Радуловић не одваја од телевизора. Оно што се дешава у Америци претходних дана, кад је реч о пребројавању гласова, Радуловић је окарактерисао ни мање ни више него као крај демократије.

“Пола сата након што је суд у Пенсилавнији одлучио да Трампов тим може да присуствује пребројавању гласова, Врховни суд Пенсилваније је одлучио да обори ту пресуду. Ово је највећа крађа избора у историји демократије. Ако им ово прође, то ће бити крај демократије. Не сме проћи”, написао је Радуловић у једној од објава на Твитеру.

“Ово што се одвија пред нашим очима је покушај силовања и убиства демократије. Ако ово фалсификовање избора прође, демократија више неће постојати нигде у свету. На слици су резултати избора након изборне ноћи, пре него што је кренуло фалсификовање које и даље траје”, додао је лидер покрета Доста је било.

Сличног је мишљења и посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић.

“Какво срамно штеловање у Џорџији. Какав скандалозни инжињеринг где се намерно држи наводни резултат у електорским гласовима данима како би народу постало нормално да Бајден превагне. Ово је дно!”, написао је Ђукановић на Твитеру.

Затим је додао да Американци после овога више не могу никоме држати лекције о демократији.

Изборима се баве и демократе, али некако логично на страни Џоа Бајдена.

Бивши председник Демократске странке Драган Шутановац, јасно је рекао за кога у овој трци навија.

“Министар одбране Марк Еспер спремио оставку, многи републикански гувернери, сенатори… се оградјују од поступака, Пенце се ућутао, на крају ће Трамп остати сам као што је сам и дошао. #судбина”

Америчким изборима се бавио и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић, који је на ову тему претходних дана доста писао на Твитеру, али не навијачки, већ шаљиво.

“Зауставите гласање, силазим! Боро брате што не поживи још мало”, написао је, између осталог Трифуновић, алудирајући на очигледан одлазак Трампа са места председника САД.

Алудирао је и на подршку коју је председник Србије Александар Вучић дао Трампу, па је у одговору на твит: “У УСА нова клетва, дабогда те Вучић подржао на изборима”, написао:

“И не само то. То је озбиљан баксуз, чега год се дотакао, осушило се”.

 

А нашалио се и на рачун кључева од Беле куће, које је Вучић недавно добио од Трампа.