Прочитај ми чланак

Док Србе туку и тероришу на Космету, Дачић хоће да преговара са Тачијем!

0

Шта би требало да се још догоди косметским Србима, како би политичко руководство из Београда схватило да су наметнути преговори са Шиптарима погубни за државу, али и положај наших сународника у јужној српској покрајини?

Док лажна шиптарска полиција спроводи терор над Србима, пребија десет српских младића, премијер Ивица Дачић најављује наставак преговора са Хашимом Тачијем. Није српском премијеру довољно ни што се пролива српска крв на Космету, ни што председнику Томиславу Николићу није дозвољен одлазак у Грачаницу, ни што Шиптари најављују да од сутра почињу са царињењем робе из Србије (кршење ионако срамног споразума о административним прелазима)…

Исти Хашим Тачи је Србима „честитао” Божић тако што је наредио брутално мучење наших младића и протеривање несрећног представника Владе Србије Александра Вулина са територије јужне покрајине. За Дачића је Тачи и даље подобан саговорник. Чека се и Харадинај.

Све српске муке и сва понижења очигледно су мала су цена у односу на улазак у Европску унију, без које по Дачићевим и Вучићевим речима, сутра у Србији сунце неће да сване. Иста та Европска унија, којој су пуна уста демократије, ових дана безобразно ћути на шиптарски терор на Космету.

Све док је домаћим политичарима газда у Бриселу и Вашингтону, а не српски народ, тешко да можемо да очекујемо промену државне политике и начина борбе у очувању Косова и Метохије.

Саша Суботичанин