Прочитај ми чланак

Договор пао у воћњаку: Хит реакције на избор Брнабићке

0

Вест коју је вечерас званично објавио председник Србије Александар Вучић, да је нови-стари мандатар за састав Владе Србије Ана Брнабић, спремно су дочекали твитераши, који су одмах кренули да се шале на рачун председника и будуће председнице владе.

Информација да је Ани Брнабић, на предлог председника Србије Александра Вучића, додељен мандат за састављање нове Владе Србије, ретко кога је вечерас изненадила, будући да се последњих недеља већ увелико спекулисало да би то управо она требало и да буде.

Међутим, зашто је председнику Србије требало више од три месеца да предложи досадашњу премијерку за мандатара, твитерашима, као и многим грађанима Србије, није јасно – због тога су одмах након вести, кренулу да збијају шале.

“И као што рекох, Брнабићка.. мада, није неко изненађење. А није ни битно. Сем њој и бати”, написао је бивши председник Демократске странке Бојан Пајтић, уз његов претходни твит, где је навео да је она најбоља јер не угрожава Вучића у странци и бирачком телу, коље зубима за њега и бату, а може и даље да Западу маше њоме као доказом свог “либерализма”.

На његов твит реаговали су многи, па је тако један од твитераша написао да “већег бота још није направио”, други да су се “договорили ономад у воћњаку”. На то су се надовезали и остали, па је тако један од њих написао “није му џабе тепала шефе”, а други да “коље зубима за њега, његовог и њеног бату”.

За друге, стварно је требало чекати 100 дана јер се исплатило, а један од њих прогнозира, уз осмех, да ће сада она да разговара са коалиционим партнерима још месец и по дана.

Новинар Вељко Пајовић подсетио је, у свом маниру на једну изјаву председника Србије, још док је био у СРС.

“После 106 дана саопштава да је мандатар за састав нове Владе Ана Брнабић. Сто шест за једну”, написао је Пајовић, на шта је твитнуо други грађанин, који је написао да је потпуно свеједно, и да је могао да стави и Жику Обретковића, а у наставку је извесни Зоран прогнозирао да Жика не би био ништа гори.

Новинарка Тања Јордовић цитирала је председника Србије:

“За мандатара сам предложио Ану Брнабић, јер свој мандат није користила за додворавање. ок.”, написала је она, на шта се надовезала Санда Рашковић Ивић, која је написала да на такмичењу Вучићевих трбухозбораца Брнабићева надмоћно побеђује.

“То је зато што се не додворава. Суви интегритет личности”, написала је у наставку Рашковић Ивић.

“И даље неизвесно да ли ће влада изабрана кроз сакривање умрлих у епидемији и ширењу епидемије оборити светски рекорд у броју министара са украденим дипломама, а који је поставила претходна влада Ане Брнабић”, написао је професор Раша Карапанџа, који је управо и покренуо питање плагираних доктората међу министрима.

“Устав: “Кандидата за председника Владе скупштини предлаже председник Републике, пошто саслуша мишљење представника изабраних изборних листа. Кандидат за председника Владе износи програм Владе и предлаже њен састав” А у пракси један човек мисли, предлаже, бира и износи програм”, написао је Живков.

Низ твитова наставља се и цитатом Вучића да је 5. октобар обични радни дан”.

Коментаром “нови мандатар је..” уз мим на коме Ђурић “чувено тапше” након проглашења победе на изборима, поставила је Теодора, а минионима уз коментар “нова-стара мандатарка, са експозеом који смо управо чули”. Бојана.

“За све који нису имали желудац да га слушају вечерас (као уосталом ни ја), мандатар је Брнаба. Остаје да видимо да ли је разумела како да разуме да треба да се прави да ће она саставити Владу”, написала је Душица која је подсетила на чувену изјаву Ане Брнабић да мора да разуме како да разуме.