Прочитај ми чланак

Додик: Николас Хил је патолошки лажов и доказани смутљивац

0

dodikmilotrad

Бањалука – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил „патолошки лажов и доказани смутљивац“.

Како су пренели бањалучки медији, Додик је рекао и да је Хил битно допринео да дође до ескалације сукоба на простору бивше Југославије.

Коментаришући Хилову изјаву да у Републици Српској кључа незадовољство због „ендемске корупције руководства овог ентитета“, председник РС је новинарима у Шамцу рекао да Хил „безочно лаже и да је лаж све што је рекао и све што говори“.

„Његове изјаве у вези са руководством Републике Српске се пре свега односе на мене. Прича коју је СДС протурио пре више од десет година у вези са мојом имовином на Кипру је потпуна лаж. Верујем да Хил то намерно чини да би подржао СДС, а верујем да је и патолошки лажов“, казао је Додик.

Отправник послова америчке амбасаде у БиХ Николас Хил је пре неколико дана у Тузли изјавио да у РС „кључа незадовољство због ендемске корупције лидера овог ентитета, дилова којима се богате чланови породице, прича о луксузним некретнинама у Београду и на Кипру, о судијама РС који су притегнути како би игнорисали мито и осигурали да предмети корупције никада не угледају светло дана у судницама“.

Додик сматра да је жалосно да се представник једне амбасаде, каква је америчка, на тај начин понаша у једној земљи, оценивши да Хил својој централи у САД шаље лажне извештаје.

„То је његова лична позиција. Што се тиче САД, мислим да су заробљеник таквих  фрустрираних и лоших људи, који су на терену и годинама правдају своје високе плате овде тиме што шаљу лажне извештаје“, нагласио је он.

Додик сматра да Хил не би требало да буде у БиХ, али да у овој земљи „ходају такви смутљивци“.

„Пошто је БиХ таква каква јесте – никаква и смешна, недоречена и неодржива, онда могу такви смутљивци да ходају по њој и да им један дио БиХ аплаудира на лажи, те на тај начин подржава такве мешетаре, који у суштини не доносе ништа добро“, казао је он.

Додик тврди да БиХ не може опстати без договора, али да са таквим људима, „као што је Хил“, нема могућности договора.

„Дабогда нестала (БиХ) што пре“, навео је он.

 

Независне новине: Чланови форума „Вијести уммета“ прете смрћу Милораду Додику

Бањалука — На интернет страници „vijestiummeta.com“ више форумаша је у коментарима запретило смрћу председнику Републике Српске Милораду Додику, преносе „Независне новине“.

Безбедносни стручњаци тврде да је та интернет страница блиска вехабијском покрету у Босни и Херцеговини.

Испод вести „Додик упутио писмо подршке Израелу“ нанизали су се, указује бањалучки дневник, бројни коментари претећег садржаја, а извесни Аммар Рамљак са свог Фејсбук профила поручује: „И твоја ће глава ускоро бити откинута, псу један“.

Иако је реч о коментарима који су постављени још 12. јула, администратори ове странице, на којој се свакодневно промовишу идеје радикалног ислама, још нису обрисали спорне натписе, а ентитетско Министарство унутрашњих послова врши посебне провере како би се утврдило са којих адреса су упућене претње Додику.

(Бета-Танјуг)