Прочитај ми чланак

ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ: Биће парламентарних, ако опозиција жели

0

Београд -- Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће бити ванредних избора, ако их опозиција жели.

„Сасвим је јасно да треба да се определе да ли желе промену постојећег стања и да ли желе парламентарне изборе, јер је очигледно ако желе да ће их и добити“, казала је Ђукић Дејановић у Дому Војске Србије на свечаном отварању 16. Јесењег фестивала здравља.

Коментаришући изјаву председнице Скупштине Србије Маје Гојковић да је нападнута физички од посланика покрета Двери, Ђукић Дејановић је казала да је „недопустиво да се на председницу парламента и жену, иде таквим атацима који имају и физички карактер“.

„То заиста урушава углед парламента и заиста осуђујем понашање парламентараца који су себи допустили такву бахатост“, изјавила је она.

Додала је да је тачно да је Народна скупштина простор у којем се „узавреле политичке страсти тешко могу контролисати и да никада није све идеално у парламенту“.

„То је трибина у којој се износе супротстављани ставови. Ја сам у методологији рада имала навику да прекинем када ми се учини да је толико врело да га не могу охладити интервенциом вербалном, применом пословника, а то чини и госпођа Маја Гојковић“, казала је Ђукић Дејановић.