Прочитај ми чланак

Ђорђу Јоксимовићу из Крагујевца по коме је снимљен филм „Отац“ враћене ћерке

0

Три малолетне ћерке Крагујевчанина Ђорђа Јоксимовића, од данас ће поново, после шет година, бити у свом дому. Он је, наиме, данас добио потврду да су му деца враћена, након одлуке Основног суда у Крагујевцу да му се врати старатељство.

– Ево ме у колима, улазимо у двориште куће хранитеља, ћеркице су спремне да крену кући, пресрећне су – рекао је Јоксимовић.

Како је пре неколико дана Ђорђе рекао, девојчице су једва чекале да буду поново са њим.

– Рекле су ми: „Тата, ми не можемо да спавамо“ – рекао је отац.

Директорка Центра за социјални рад Јелена Митровић за Тањуг је данас потврдила да су све законске процедуре после судске одлуке о враћању родитељског права Јоксимовићу завршене.

Подсетимо, Јоксимовићу су 2015. године одузете три малолетне ћерке, а он је пет пута пешачио из Крагујевца до Београда, како би поново апеловао на надлежне органе да му врате децу.

Деца су му, подсетимо, одузета због, како је испричао раније, болести његове жене. Супруга му је и даље на лечењу, а Ђорђе, који није радио у време када су му одузета деца, сада има стално запослење, а како тврди, већ дуже време има и све услове да му ћеркице буду враћене.

Још један од услова које је морао да испуни била је и обавезна школа за родитељство Центра за породични смештај у Крагујевцу, коју је успешно завршио.

Јоксимовић је у међувремену децу могао да виђа сваког викенда, од суботе у 11 часова до недеље у 18 сати.