Прочитај ми чланак

Ђорђевић: Незаконито располагање имовином Београда, којој се не може ући у траг…

0

Потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) Владимир Ђорђевић изјавио је:

„Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), поднео је 26. јануара 2024. године, Захтев за приступ информацији од јавног значаја, Секретаријату за имовинске и правне послове – Сектор за послове располагања непокретностима у јавној својини града Београда. На основу члана 16. ст. 1, Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, где се наводи да је законски рок за обавештење тражиоца о поседовању информација 15 дана, јасно је да је тај рок премашен.

Наш захтев се односио на информације везане за непокретности, колико њих, које површине у м2 и на којим локацијама у граду, а које су у својини града Београда, је дато на коришћење по основу уговора о закупу или неком другом правном основу, таксативно наведено за сваку политичку странку и остале политичке организације (групе грађана, удружења и слично), које су чиниле прошли сазив Скупштине града Београда и Народне скупштине Републике Србије. Истакао бих да смо константно звали да се распитамо о томе шта се дешава са нашим захтевом, пре овог саопштења.

Како нам на позиве нису одговарали, отишли смо и физички, где смо били сведоци да немају одговоре, да наводно не знају ко им је руководилац одељења, и да то нема ко да нам достави. Сада јавно питамо да ли неко ради у Сектору за послове располагања непокретности у јавној својини града Београда, да ли им раде телефони, и ако не, да ли град уплаћује плате и доприносе неким духовима тј. страначким послушницима који се не појављују на послу, или пак ‘раде од куће’ у интересу власти, уместо грађана Београда?

Ишли смо са људске стране, имали пуно стрпљења, но на крају смо се обратили и Поверенику за информације од јавног значаја, коме ћемо сходно члану 22., већ наведеног закона, уручити жалбу у нади да ћемо овај пут одговор добити. Очито се незаконито располаже имовином града Београда, чим им се у траг не може ући законским путем.“, поручио је Владимир Ђорђевић, Народни посланик и потпредседник Покрета обнове Краљевине Србије.