Прочитај ми чланак

ЂИЛАС ВУЧИЋУ: Имаш плату 1000 евра, а јакну од 3 500. Одакле ти паре, мајсторе?

0

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је вечерас да гарантује да ће у року од шест месеци после смене актуелне власти Србија постати пристојно место за живот.

„Гарантујем да у року од шест месеци након смене овог режима, Србију нећете моћи да препознате, јер постаће земља у којој ће свако желети да остане и моћи пристојно да живи од свог рада“, рекао је Ђилас у Сремској Митровици, а преноси служба за информисање његове странке.

„Србија то може“, навео је Ђилас, али је потребно уложити у прехрамбену индустрију, енергетику, у плате људи, а не разбацивати новац на стадионе од 250 милиона евра и друге бесмислене пројекте.

„Не може један лекар да има плату мању од 1.000 евра, нити наставник мање од 600-700 евра. Не могу државу да воде они који никада у свом животу ништа нису радили, па су зато од једног ЕПС направили губиташку фирму. Они би и чекић покварили када би им дали“, рекао је Ђилас.

Он је казао да Србијом данас влада ненормалност.

„Ненормално је да једна државна секретарка вредја генетичара Миодрага Стојковића који је у својој клиници у Лесковцу направио 800 нових живота. Ненормално је да нашем колеги испишу дете из вртића само зато што му је отац политички активан. Ненормално је да правимо државу из које људи одлазе, ненормално је да остајемо без лекара, научника, мајстора, возача. Ненормално је да председник државе са платом од 120.000 динара носи јакну од 3.500 евра. Ево, питам га: одакле ти? И како те није срамота да носиш јакну од 12 српских плата“, упитао је Ђилас.

Он је казао да ће Србија постати земља у којој се нормално живи када „победе ту ненормалност“.

„У таквој Србији нећемо се више делити. Неће се људи таргетирати само зато што другачије мисли. Неће ничија деца бити мета напада само због тога што су им родитељи у политици – нити моја, нити Вучићева, нити било чија“, рекао је лидер ССП.

За председника Иницијативног одбора ССП у Сремској Митровици вечерас је изабран Ђорђо Ђорђић, кошаркаш и предузетник.

Обраћајући се присутнима, он је казао да је срамота то што у Сремској Митровици, „граду жита, деца гладују“, те додао да држава може сваком дјаку да обезбеди бесплатан оброк у школи, јер „пара има, али се троши на сумануте пројекте“