Прочитај ми чланак

ЂИЛАС У ВАШИНГТОНУ СА АМЕРИЧКИМ ЗВАНИЧНИЦИМА о ситуацији у Србији

0

Током дводневне посете Вашингтону, један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас и секретар Савеза за Србију Љубан Панић имали су низ састанака са америчким званичницима на којима су их информисали о ситуацији у Србији.

На састанцима са главним директором Националног савета за безбедност за Европу и Русију Џоном Ератом, директором за европске послове Вилијамом Берклијем, као и са Метјуом Палмером замеником помоћника државног секретара, и представницима Сената и Конгреса, Ђилас је истакао угроженост демократских процеса у Србији који се огледају у чињеници да је Србија изгубила статус слободне државе, како је наведено у годишњем извештају Фридом хауса.

Посебно је било речи о мирним протестима који се месецима одвијају у више од сто градова и општина широм Србије. Ђилас је своје саговорнике упознао са чињеницом о неопходности дијалога између власти и опозиције који у Србији не постоји и немогућности одржавања фер и слободних избора, као и са јединственим ставом опозиције да под оваквим условима на изборима неће учествовати.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!