Прочитај ми чланак

Ђилас поручуио ЕУ: Престаните да подржавате Пабло Ескобара у Србији! (ВИДЕО)

0

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас поручио је данас европосланицима да не долазе у септембру, када је планирано, са предлозима за унапређење изборних услова у Србији ако су они "козметика и шминка" и додао да то његова странка неће прихватити.

„Упозоравам да не долазе са предлозима који су покушај за унапређење демократије у Србији јер ми овде демократију немамо. Нас интересују предлози како ослободити РТС да слободно извештава, како да се спречи притисак власти на бираче и како омогућити контролу избора“, рекао је Ђилас, и на конференцији за новинаре у Београду.

Он је додао да, ако то буду предлози, ССП ће их оберучке прихватити. „Али ако је реч о козметици и шминки, онда се тиме нећемо бавити“, казао је.

Ђилас је поручио грађанима да се у наредних годину дана решава питање опстанка Србије.

„Ми смо у ситуацији или ће бити срећан крај за грађане и народ или за мафијашку власт. Или за Србију или за мафију“, рекао је Ђилас.

Он је нагласио да, ако се жели опстанак Србије и грађана, онда „ово зло“ мора да буде побеђено.

„Можемо само да бирамо између слободне и демократске Србије и државе Пабла Ескобара у центру Европе“, рекао је Ђилас.

Како је нагласио, у Србији су срасли власт и сурови мафијашки клан, као и да ће се за то одговарати када победи народ.

Он је оценио да у Европи има много људи који подржавају председника Србије Александра Вучића због Косова али и економских интереса појединих великих земаља.

„Не тражимо од Европе и света да смењују Вучића, већ да престану да подржавају ово зло, овај неофашизам који се уводи, јер јако добро знају шта се дешава у Србији. А ми сами, на нама људима у Србији, је одговорност да завршимо са тим и направимо земљу у којој се то више никад неће дешавати“, нагласио је Ђилас.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас изјавио је да је посланик Српске напредне странке Небојша Бакарец угрозио безбедност потпредседнице ССП Маринике Тепић и позвао надлежне да покрену кривични поступак.

Бакарец је на свом Твитер налогу објавио фотомонтажу, на којој се поред Тепић нашао Вељко Беливук, а приказани су као да заједно гледају у екран телефона.

„То је најстрашнија ствар коју је неко из власти урадио некоме из опозиције, а једна жена је нападнута на начин који, ма како поремећен, мозак није могао да смисли“, рекао је Ђилас.

Додао је да је на тај начин Бакарец изазвао мржњу код великог броја људи који су ту фотомонтажу видели и поверовали да је то тачно.