Прочитај ми чланак

ЂИЛАС оснива Странку слободе и правде

0

Будућа странка Драгана Ђиласа, једног од лидера Савеза за Србију, зваће се Странка слободе и правде, сазнаје Данас од извора блиских Ђиласу.

Према речима наших саговорника, ова партија ће настати спајањем Зелене еколошке странке – Зелени Дејана Булатовића, Левице Србије Борка Стефановића, више група грађана широм Србије, као и појединаца који не припадају ниједној организацији. Ђиласова организација ће, према плану, аутоматски постати део и оснивач Савеза за Србију, јер је тако предвиђено приликом оснивања Савеза и тако пише и у Статуту ове политичке организације, а залагаће се за свих 30 тачака из програма СЗС.

Како је Ђилас раније говорио, његова организација биће лево оријентисана и неће бити могуће да онај ко је активан члан неке од странака из Савеза пређе у њу. Једна од важних тачака програма, како нам кажу Ђиласови сарадници, биће образовање као кључни елемент друштва. Према ранијем писању медија, водећу улогу у тој странци могли би да имају Мариника Тепић, Борко Стефановић, Љубан Панић, Дејан Булатовић, Беба Балашевић, Јанко Веселиновић.

Иако је Ђилас оснивање странке најавио за фебруар, то се није догодило јер су почели грађански протести. Како нам је речено, очекује се да врло брзо или до краја марта Ђилас и његови блиски сарадници обелодане оснивање нове партије на политичкој сцени.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!