Прочитај ми чланак

ЂИЛАС објашњава каква је данас политика у Србији (ВИДЕО)

0

„Политика је данас посао којим се баве људи о којима народ, апсолутно, има најлошије мишљење. За то смо делимично сами криви, зато је криво, наравно, све ово у чему живимо. А знате шта је политика?

„Политика је могућност да када дођете на позицију да будете власт да тог дана уради нешто због чега ће те вечери, неко коме сте решили проблем, а не знате га, отићи срећан на спавање. То је привилегија.”, рекао је у председник Странке слободе и правде, Драган Ђилас, на промоцији своје странке у Прокупљу, објашњавајући присутнима шта је за њега политика.

А затим је још и додао закључивши:

„Ако тако доживимо политику онда ћемо имати људе који ће бити спремни њоме да се баве. И да издрже све нападе и вређања и све што иде уз то знајући да су нешто урадили да некоме буде боље. То је суштина. А да би то било мора да се изврши децентрализација Србије. Али не као напишемо закон, пребацимо нека овлашћења и дамо паре, већ да људи сами у својим срединама бирају оне који ће их водити јер нем никакве логике да министар просвете из Београда одређује ко ће у Прокупљу бити директор школа или обданишта. Шта, не знају људи који живе у Прокупљу, Блацу или Куршумлији ко треба да тим установама да руководи већ то зна министар? Ма, он о томе нема појма. Нека сами људи решавају да ли им треба пут, обданиште школе, у самом локалу, а не тамо гое у престоници.”