Прочитај ми чланак

Ђилас: Кривичне против Вучића, Малог, Вучелића и других због фалсификовања рачуна

0

Вечерње новости су у среду објавиле текст у коме се прецизно каже да на рачуну Дојче банке, фирме које сам ја наводни власник, поседујем износ од 5.740.000 милиона евра. Ово је немогуће јер Дојче банка је престала да ради 2018. године на овој острвској држави - рекао је председник Странке слободе и правде Драган Ђилас и још једном се осврнуо, на како каже, фалсификоване папире које су објавили режимски медији о наводном банковном рачуну на Маурицијусу.

– Поднећу кривичне пријаве против главног и одговорног уредника Вечерњих новости Милорада Вучелића, истраживачког тима Вечерњих новости, Владанке Маловић, који је на сајту Српске напредне странке најавила да ће се објавити текст. Поднећу пријаву и против Синише Малог и Александра Вучића, који је у чевртак прошле недеље најавио овај текст. Јасно је да је имао све податке о њему и да су као организована криминална група фалсификовали документа са циљем да се обмане јавност. То је кривично дело за које прети затворска казна од пет година – рекао је Ђилас.

Банка на Маурицијусу не постоји од 7. децембра 2018. године. Угашена је…

– То се може лако проверити и то је неко и урадио исто то вече и објавио на Твитеру. Што се тиче компаније, коју покушавају да доведу у везу са мном овим фалсификованим папиром, то је компанија која постоји од 2011. године чији је власник овај човек Фаред Собадар. Видећете да између овог човека и мене нема никакве сличности, на његову срећу, наравно. Он је власник фирме. То је компанија која је у 2019. години преко свог рачуна имала промет од само 21.000 евра. И не постоји никаква могућност да има ових 5,7 милиона евра, како су објавиле Вечерње новости, а касније у организованој хајци поновили сви остали медији под контролом Александра Вучића и СНС.

– Када се појавила информација да Дојче банка не постоји, вероватно је заседао неки кризни штаб, који је смислио генијалну идеју да је банка угашена, али да у другој банци која се зове Дојче секјуритис Маурицијус постоји рачун. Ово није банка и не постоји у регистру банака – каже Ђилас.

Једна је ствар „када говорите да сам украо 619 милиона евра, да је Мариника Тепић узела од Веље Невоље 200.000 евра“, тврди бивши градоначелник.

– То су све лажи и клевете, за које можете да тужите, али је друга ствар када фалсификујете документа и за то се добија затворска казна. Информација да у Швајцарској поседујем четири рачуна је такође нетачна. У питању је један рачун који је сто одсто у власништву моје компаније у Србији – каже лидер ССП.

Ђилас се, како је истакао, и по последњи пут обратио Александру Вучићу.

– Прошле године објављено је о мени 14.500 текстова и лажи, преко 40 дневно. Оптуживан сам да се радујем кад људи умиру од короне, да сам лопов, да сам тукао своју жену, да претварам људе у зомбије, да прогањам Вучићевог сина, да новинари по мојој наруџбини воде хајку на дете. Објављивали су да сам продао Косово и да једва чекам да се вратим на власт и да крадем – навео је Ђилас.О њему је објављивано и да је „људска беда, политичка стока, бараба и срамота ове државе“.

– СНС хвали организоване банде које су дивљале по крововима закључаних грађана и врло плански у непосредној близини стана у коме живе моја деца пуштали су снимљена скандирања да сам лопов. То је био моменат када сам се распао пред очима целе Србије – каже Ђилас и додаје да се све ово и дан данас ради по директиви Александра Вучића.

– Сам Александар Вучић говори о мени да сам лопов, издајник, да мој рођени брат има тридесетак станова, да сам украо 619 милиона евра, да смо сакрили паре по целом свету, да сам најгори криминалац, да сам гори од државног убице и кољача Вељка Беливука. Питам вас, да ли је ово политика? Није. Да ли је ово нормално? Није. Вучићу, никада у историји нисмо имали власт пре тебе која не воли свој народ. Ти сејеш мржњу и поделе.

Лидер ССП је додао да Вучић то ради јер се боји истине и „сваку шибицу коју покуша да засија затрпа тоном блата“.

– Вучић лаже јер се плаши истине. Плаши се да сви виде да је повезан са криминалом – рекао је Ђилас и позвао Вучића да саопшти са ким је 1.572 пута разговарао када су га наводно прислушкивали.