Прочитај ми чланак

Демостат о парламентарним изборима: СНС и СПС 30 одсто, цела опозиција 37 одсто

0

Истраживачко-издавачки центар Демостат преставио је данас ново истраживање јавног мњења. Кад је реч о парламентарним изборима, оно показује да СНС и СПС имају 30 одсто присталица у односу на све испитанике. Оних који су неодлучни је 33 одсто, док је за осталу опозицију 37 одсто.

“Кад смо поставили питање испитаницима за кога ће гласати на парламентарним изборима добили смо донекле сличне одговоре. СНС и СПС имају 30 одсто присталица у односу на све испитанике. Оних који су неодлучни је 33 одсто, који неће да изађу на изборе или не желе да кажу. За осталу опозицију је 37 одсто гласова“, навео је Михајловић.

Он је рекао да ови резултати показују да опозиција може да обезбеди 37 одсто гласова и да унутар ње доминирају ССП, ДС и НС.

„Оно што је јасно у самом старту је да је унутра опозиције ова групација ССП, ДС и Народна странка, доминира. Практично половину свих опозиционих гласова они носе”, рекао је Михаиловић.

Истраживање је урађено почетком месеца у телефонској анкети у којој је учествовало 1.200 Београђана. Све београдске општине су пропорционално заступљене. Када је реч о онима који су опредељени за своју политику опцију и изаћи ће на изборе њих је око 800.

“Од тога је за СНС и СПС 45 одсто, 55 одсто гласа за опозиционе странке. У тим опозиционим странкама имамо све и свашта и ово не значи никакву прогнозу победе опозиције, већ само износим релацију у овом тренутку између гласова за власт и гласова за опозицију. Да ли ће нека опозиција претрчати као онима у власти то је друго питање. Да ли ће се опозиција удружити и тиме повећати број гласова или ће то удруживање смањити број гласова, то су опет посебна питања”, закључио је Михаиловић.

Истраживање Демостата је показало и да власт и опозиција иду на београдске изборе са подједнаким шансама, које износе по 31 одсто.