Прочитај ми чланак

ДАНИЛОВ ДРУГАР Од физиотерапеута до директора ПИО: Развојни пут до буџета

0

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање добио је новог директора, а Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања новог секретара. На те позиције доведени су СНС кадрови који су јавности већ познати - Реља Огњеновић и Крсто Јањушевић.

Влада Србије донела је решење о давању претходне сагласности на Одлуку о именовању директора ПИО фонда у ком се наводи:

„Даје се претходна сагласност на Одлуку о именовању Реље Огњеновића за директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање 08/3 број 022.1-1/62 коју је донео Управни одбор Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање на седници од 1. децембра 2022. године“.

Огњеновић је један од најбољих другова Данила Вучића, како су медији раније писали и објављивали заједничке фотографије. Готово „из клупе“ је постављен на функцију заменика директора ПИО фонда, а у јавности је постао познат када је постао и члан Већа за саобраћај општине Вождовац, упркос томе што његова стручна спрема (физиотерапеут) нема ни додирне тачке са поменутим послом.

Фото: Данило Вучић и Реља са другарима

Foto:Privatna arhiva

 

На то место постављен је 2014, када је имао 24 године, а као образложење за ову одлуку општина Вождовац је на сајту навела да је он имао искуство пописивача 2011. године и да је два пута по три месеца стажирао у специјалној болници за рехабилитацију и Заводу за заштиту радника МУП-а.

Огњеновић убрзо након тога постаје и члан већа општине Вождовац, а 2015. стиче звање „дипломираног економисте“ тако што завршава Високу школу за пословну економију и предузетништво. Огњеновић је иначе, док су се грађани Србије борили са епидемијом коронавируса и ванредним стањем, испред ПИО фонда потписао уговор вредан 180 милиона динара са фирмом Асеко, чији је један од директора брат премијерке Ане Брнабић.

Крсто Јањушевић, напредњак из Прибоја који распушта локалне одборе у југозападној Србији и бира њихове поверенике, именован је за државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, такође решењем Владе Србије које је донето 15. децембра.

Поред тога што „ведри и облачи“ у овом делу земље, Јањушевић је у жижу јавности доспео и у мају ове године када ТВ Микс из Краљева није добила средства на медијском конкурсу. Како је једна од новинарки ове телевизије испричала тада за Цензоловку, Јањушевића сматра директно одговорним, будући да је раније захтевао уклањање једне емисије, те у разговору с њом рекао да он одлучује о расподели средстава на конкурсу.

Иначе је од 2016. године био народни посланик у три сазива Народне скупштине, а мандат му је престао именовањем на нову дужност.

Подсетимо, недавно је и ТВ водитељ, син Исидоре Бјелице и Небојше Пајкића и народни посланик СНС Лав Григорије Пајкић изабран за државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.