Прочитај ми чланак

Дамњан Кнежевић: Вучићу, не играј се животима Срба на Космету!

0

Ако је ово намештена, режирана игра у којој Вучић поклања Шиптарима столицу у УН, поручио би му да се не игра животима Срба са КиМ и будучношћу целе нације, поручује Дамњан Кнежевић у име народне иницијативе „Нема предаје Косова и Метохије“.

– Ако Шиптари заиста мимо СНС-а планирају напад на север покрајине, што им никако тренутно не иде на руку, држава је у обавези да на Косово упути бар 1200 припадника Војске Србије, јер нам је то дозвољено по резолуцији 1244 УН. Војска заједно са Цивилном заштитом севера Космета, у чијем формирању и раду сам лично учествовао 2012-13, треба да обезбеди безбедност грађана у Лепосавићу, Звечану, Зубином Потоку и Косовској Митровици, а не по неким спекулацијама да поставља нове границе и припрема поделу Космета.

Такође, то би нам био одличан повод да стационирамо снаге како би их полако пребацивали у енклаве јужно од Ибра и на границу са Албанијом, на шта исто тако имамо право по резолуцији 1244 УН. У случају напада на север, Албанци би моментално поништили Бриселски споразум што је требало и ми одавно да урадимо, односно нисмо смели ни да га потписујемо.

Треба вратити и институције Републике Србије у јужну српску покрајину, окупити људе у цивилну заштиту као 2012, а не у ову садашњу која ради у оквиру такозване државе „Kosova“, мада лично верујем да ће се људи поново дићи да бране своје домове.

Можемо оваквим поступком само да изгубимо такозване стране инвестиције са Запада, које нам и онако уништавају привреду. А ако је ово Вучићево играње оружијем, како би наплашио народ да би спровео свој план издаје, изгубићемо државу. Косово је црвена линија и ако ту поклекнемо као нација, пашћемо свуда: у Рашкој, у Српској и Војводини. Бићемо поцепана нација без државе, у изумирању.

Зато Вучићу и сви ви властодршци држите се резолуције 1244 УН и само по њој поступајте. У том случају ћете добити национално јединство у случају невоље. Немојте звецкати оружијем као у оној представи са Марком Ђурићем, јер ћете добити устанак. Будите разумни и будите Срби, а не Блерове и Меркелове пудлице као до сада.

Браћо и сестре опрез. Браћо са Космета остали народ ће бити уз вас и ако држава изда – поручује Кнежевић.