Прочитај ми чланак

ДАМЈАНОВИЋ (СРС) Министарка легитимише убице српског народа

0

Изјава Зоране Михајловић, потпредседнице Владе, да Србија данас не жели сукобе, већ компромисно решење за питање Косова, због боље будућности нових генерација Срба и Албанаца, изазвала је лавину коментара на друштвеним мрежама. Она је дата поводом 19 година од почетка НАТО бомбардовања које је трајало 78 дана, док број жртава још увек није утврђен.

– Србија данас не жели сукобе ни са ким, желимо компромисно решење за питање Косова, које је више десетина година гурано под тепих јер желимо бољу будућност за неке нове генерације и Срба и Албанаца“, наводи се у саопштењу из кабинета потпредседнице Владе.

Миљан Дамјановић, посланик СРС је на свом Твитер налогу написао да Михајловићева оваквим изјавама „даје легитимитет убицама српског народа и оправдава њихов поступак, као што је било НАТО бомбардовање СР Југославије 1999. године.


Он је истакао да Србија никада није желела никакве сукобе већ се само народ херојски бранио, као и интегритет државе и додао да она наставља да спроводи антисрпску политику са високе државне функције. 


Михајловићева је још у свом саопштењу додала и да је Србија данас много другачија од оне пре 19 година, да иде ка Европској унији, да је економски стабилна и да има председника Александра Вучића, који жели стабилност, мир, сарадњу и дијалог са свим земљама света. Да је то гарант ће Србија, у данас другачијем међународном окружењу, знати и умети да очува све виталне и националне интересе.

Она ја казала и да више од хиљаду погинулих војника и полицајаца, хиљаде рањених и претрпљена штета већа од 100 милијарди евра током НАТО агресије обавезују све да се никада не заборави кроз шта је Србија прошла на самом уласку у 21. век. 
 
„Војни синдикат Србије” је подржао српску омладину која у суботу, 24. марта, организује протест под називом, „НАТО дахије, марш из Србије”, и позвао своје чланове да у што већем броју се појаве на овом патриотском догађају поводом годишњице почетка НАТО агресије на Србију, започете 24. марта 1999. године. 

 
„У име Војног Синдиката Србије, у име сваког официра, подофицира, војника желимо да дамо пуну подршку организаторима овог скупа уз чврсту војничку реч да смо и бићемо уз Вас у овој борби коју сте започели јер је та борба не само Ваша већ целокупног српског народа. Препознали сте моменат и одважили се да кажете не. Да кажете не свима онима који желе да ставе потпис на Косовску независност, било да се они налазе у међународној заједници или на највишим државним позицијама у републици Србији, истакнуто је у саопштењу. Војни синдикат је истакао да ће бити тешко и да ће бити под притисцима али су сигурни у њихову одлучност и истрајност. Уједно позивали су све синдикате, удружења и појединце да се укључе у општенародну борбу за останак Косова и Метохије у границама републике Србије и самим тим за опстанак српског народа.