Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Тадић прича свакакве глупости као увређена млада

0

Лидер СПС Ивица Дачић каже да је знао да му афере пакује Миодраг Мики Ракић, шеф кабинета председника Србије док је на том месту био Борис Тадић, као и да су њих двојица од њега покушали да направе српског Санадера.

© Sputnik/ Сергеј Мамонтов

© Sputnik/ Сергеј Мамонтов

Дачић је потврдио изјаву Драгана Марковића Палме да је данас покојни Ракић паковао афере и уцењивао, додајући да је Тадићев сарадник знао за његове контакте с Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана.

– Мики Ракић је био мој пријатељ, али преиграо се у разним случајевима. Он је од почетка знао све моје комуникације, јер сам му све причао, па и за Радуловића, али никад ми није рекао да је ту нешто спорно, не само кад сам у питању ја већ и Бранко Лазаревић. Он је предложио да Лазаревић иде у Атину, и то због проблема у вези с његовим шураком, и тим поводом је нас двојицу одвео код Тадића – каже Дачић.

Раскол после избора
Према његовим речима, то је постало проблематично тек када није желео да подржи ДС после избора 2012.

– У тим данима смо Палма и ја били сведоци кад су говорили да ћу бити српски Санадер. С једне стране су се клели у пријатељство и савезништво са мном, а с друге су паковали ствари и држали их у фиоци да би, кад дође време за то, вршили притисак на мене. Ја нисам могао да подржим Тадића за премијера јер је изгубио председничке изборе, и зато ми се све и десило. Та политика – ако си са мном, онда си добар и поштен, а ако ниси, онда си најгори и сумњиво лице, била је Тадићев специјалитет. Иначе, био сам присутан кад му је Палма рекао да је гестаповац, и то не поводом мене – каже лидер СПС.

Он још додаје да је све ово рекао и Ракићу, али да није љут на њега, већ је разочаран.

– Љут сам на Тадића, који свакакве глупости прича, као увређена млада – каже Дачић.

С друге стране, Тадић подсећа да је само рекао да је „постојала сумња да је Дачић умешан“.

– До 2012. постојала је само сумња, а да су постојали и чврсти докази, против њега би била подигнута оптужница. Међутим, ми не знамо да ли је истрага након 2012. дошла до неких доказа, а то није питање за мене, већ за Вучића. И снимци који су се појавили говоре у прилог сумњи коју смо имали – каже Тадић и додаје:

– Када говоримо о основаности сумње, то што наводите личне импресије Палме о Ракићу не поништава снимке који несумњиво сведоче о контакту Дачића с људима из света криминала. Бесмислено је тврдити, кад се појаве такви снимци, да је за то крив Мики Ракић јер Палма каже да је гестаповац.

Палма: Сви су знали
Подсетимо, Марковић је рекао да никад не би поверовао у тврдње да је Дачић одавао информације нарко-клану.

– Све је то паковао покојни Мики Ракић. Извините, али Тадић нас је 2012. убеђивао да направимо коалицију с њим. Како тада Дачић није био то што данас говори Тадић, а сада јесте? – казао је.

На питање зашто тек сада открива све ово, Марковић је одговорио:

– Нико ме није питао раније, али то је знало 80 одсто политичара. Курир ме је сада питао и одговорио сам.

Божа Спасић:Тадић је морао да зна шта ради Ракић

Бивши припадник ДБ Божа Спасић каже да верује у Марковићеве наводе о Ракићу.

– Сви смо знали да су неке информације о политичарима долазиле управо из Савета за националну безбедност, у којем је био Миодраг Ракић. Верујем да се он бавио и таквим пословима, али исто тако верујем и да је Тадић то знао. Део афера излазио је из те кухиње и то је злоупотреба положаја – каже Спасић.

Бивши тадићев саветник жестоко одговара Драгану Марковићу
– Палма, као и Шутановац недавно, блати покојног Микија Ракића, који не може више да одговори кукавичким хуљама. Замисли колики су ти људи кукавичка ђубрад и бедници кад су се охрабрили да се пожале на Ракића две године после његове смрти – написао је Крстић на Твитеру и питао некадашњег шефа Бориса Тадића да ли ће одговорити нешто Палми, пошто није Шутановцу, или да то опет уради он.

– А што Палма и не би лажима блатио покојног Ракића ако је то радио и Шутановац, а нико, осим мене, на то није реаговао, чак ни Тадић.

Иако га је назвао ђубретом и кукавичком хуљом, Палма није желео да улази у полемику с Крстићем.

– Кад је у питању Крстић, кога код је он саветовао, пропао је – поручио је Марковић.