Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Тачи се уплашио Специјалног суда и хапшења!

0

 

DAČIĆ

Фото: АП

Хашим Тачи ЈЕ очајан због формирања Специјалног суда за злочине ОВК, те је зато прекјуче у Савету безбедности Уједињених нација запретио ратом, каже Дачић.

БЕОГРАД – Шеф дипломатије Ивица Дачић поручио је за Курир да је вицепремијер Косова Хашим Тачи очајан због формирања Специјалног суда за злочине ОВК, те да је зато прекјуче у Савету безбедности Уједињених нација запретио ратом!

Подсетимо, Тачи је на седници СБ УН, где је било речи о Косову и њиховом захтеву за пријем у Унеско, рекао да је српски сан завршен, те да ћемо изгубити рат.

– То је Тачијева хистерична реакција на наше фотографије које смо поделили чланицама СБ УН и Бан Ки Муну, а на којима се види уништавање српских светиња. Те претње су бесмислене, показују Тачијев страх од формирања Специјалног суда за злочине ОВК – рекао је Дачић.

Он је, како је казао, задовољан и састанком с генералним секретаром УН Бан Ки Муном.
– Генерални секретар УН је још једном потврдио да ће се мисија Унмика на Космету, коју ће одсад предводити његов нови специјални представник Захир Танин, чврсто држати Резолуције 1244 и да ће она и даље бити главна основа политике УН према проблему Космета – рекао је Ивица Дачић.

извор: Курир.рс