Прочитај ми чланак

Дачић: Руку на пањ стављам да нећу у власт са опозицијом, само коалиција са СНС

0

Лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић казао је да су на главном одбору те странке једногласно одлучили да у обзир долази само коалиција са председником Србије Александром Вучићем на предстојећим изборима који ће бити одржани 17. децембра.

Дачић је за Српски телеграф казао да „може да стави руку на пањ“ да неће ући у савез са опозицијом и да му „не пада на памет да прави коалицију са непријатељима Србије, било да су лажни европејци или лажне патриоте“.

Говорећи о изборним резултатима казао је да је СПС убедљиво друга по снази партија у Србији, као и да очекује одличан резултат на децембарским изборима.

Додао је и да на изборима у главном граду очекује заједничку победу са СНС, као и успешни континуитет досадашње политике, „која је успешно водила Београд“.

Дачић је коментаришући назив листе СПС „Ивица Дачић – премијер“, рекао да се зове тако јер иду отворено пред бираче како би знали шта да очекују од њих након избора.

„Код нас је што у излогу, то и у радњи. Имате код опозиције да председници партија не само што не смеју да кажу да хоће да буду премијери, ако победе, него чак и њихове листе воде неки из другог, трећег реда“, рекао је он.