Прочитај ми чланак

СНС и СПС немају већину, пали на 44 одсто: Рејтинзи по Фактор плусу за Нови Сад

0

Владајућа коалиција Српске напредне странке (СНС) и Социјалистичке партије Србије (СПС) нема већину у Новом Саду, показује најновије истраживање агенције Фактор плус, у које је 021.рс имао увид.

Анкета је спроведена у марту, а учествовало је 1.000 грађана.

Када би се избори одржали у недељу, 44,1 одсто грађана бирало би коалицију СНС-СПС, док би за листу „Србија против насиља“ и коалицију НАДА гласало 37,3 одсто.

На трећем месту била би листа Ми – Бранислав Несторовић са 3,2 одсто, док би се за Двери определило 2,6 одсто грађана.

Заветници и Доста је било имали би мање од два одсто, а 7,8 одсто испитаника „одлучило би у последњем тренутку“.

Када би опозиција победила на локалним изборима у Новом Саду, најбољи кандидат за градоначелника могао би да буде Бора Новаковић са листе Народни покрет Србије – Мирослав Алексић, што мисли 28 одсто испитаника, а Владимира Врсајкова из Странке слободе и правде бирало би 22 одсто.

Миша Ронин Бачулов из Удружења грађана „Буди Херој“ добио би 11 одсто, док су Милош Тубић из ДСС и Ивана Вујасин добили 10 одсто гласова.

За Ђорђа Петровића из Народне странке гласало би седам, а за Мирана Погачара из Покрета Браво четири одсто испитаних грађана.

Да би то могао бити неко други, мишљења је 12 одсто испитаних.

На питање шта очекују од градске власти Новог Сада, 59 одсто грађана каже да је то решавање економских проблема, 48 одсто као важне види здравствене услуге, проблеми са паркирањем муче 46 одсто грађана, а да се реше еколошки проблеми желело би 44 одсто испитаника.

Сличан број грађана, око 41 одсто, очекује од власти и решавање саобраћајних гужви, да побољша инфраструктуру, да се реше комуналне услуге, али и да се изграде паркови и спотски терени.

Њих 16 одсто нема очекивања, док би нешто друго желело пет одсто.

На питање да ли имају поверења у градску власт, мишљења су подељена.

Само 14 одсто одговорило је позитивно, делимично 20 одсто, а 30 одсто уопште нема поверење, док се „понекад изненаде када ураде нешто позитивно“ 16 одсто. Око 20 одсто нема став о томе.

Да Нови Сад треба да има градске општине мисли 44 одсто грађана, док је негативно одговорило 31 одсто, а 25 одсто не зна.