Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ: Нема „европске шаргарепе“, због које би се Србија одрекла Косова

0

Нема те "европске шаргарепе" из ЕУ, због које би Србија добровољно пристала да се одрекне Косова и Метохије, каже српски шеф дипломатије Ивица Дачић.

– Лицемерно је да поједини кругови у Бриселу од нас очекују историјски харакири, а ни они сами унутар ЕУ немају јединствен став када је реч о косовском питању – рекао је Дачић.

Говорећи о данашњем наставку бриселског дијалога Београда и Приштине, Дачић је рекао за „Вечерње новости“ да српска страна не пристаје на било какве преправке већ договореног споразума о заједници српских општина (ЗСО).

Дачић је оценио да у делу међународне заједнице и у Приштини постоји очигледна тежња да се Срби на северу Косова и Метохије прогласе за дестабилизујући фактор.

– Мислим да се играју ватром, коју распирује и нечињење ЕУ када је реч о ЗСО, од које сигурно нећемо одустати по цену краха дијалога – поручио је Дачић за „Вечерње новости“.

Коментаришући изјаву албанског премијера Едија Раме о једном председнику за Албанију и Косово, Дачић је рекао да је то још једна потврда великоалбанске политике, која је веома жива и присутна код свих албанских политичара.