Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ ЧИНИ УСТУПКЕ ВУЧИЋУ: Проблем је Ружић – „То ће бити сређено“

0

БЕОГРАД - Преговори мандатара за састав Владе Србије Александра Вучића и лидера Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије Ивице Дачића и Драгана Марковића Палме протекли су у пријатељском тону, али, као кеца из рукава лидер напредњака извукао је име Бранка Ружића, на шта му је као из топа шеф социјалиста одговорио: „То ће бити сређено“.

aleksandar-vucic-ivica-dacic-foto-marina-lopicic-1463774169-911081Према сазнањима, током разговора о формирању Владе Србије у парламенту када је мандатар дао шефу социјалиста папир на коме су били исписани циљеви Владе, које су Ивица Дачић и Драган Марковић Палма одмах прихватили, Александар Вучић је погледао лидера СПС-а и упитао га: „А Ружић?” Ивица Дачић је, изгледа, био спреман на ово питање, па је одмах одговорио: „То ће бити сређено”. Све то пропратио је лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма уз осмех.

– Разговори су били веома коректи и пријатељски, а у једном моменту поменут је и Бранко Ружић. Ипак, хоће ли бити коначног договора напредњака и социјалиста знаће се након друге рунде разговора, а након консултација Вучића са својим страначким колегама – каже извор из Владе Србије.

Према његовим речима, све је изгледало као да је шеф Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић очекивао да ће Александар Вучић поменути Бранка Ружића, па је у џепу имао спремљен одговор.

Како се сазнаје из врха СПС-а, Дачић је одмах након разговора с премијером Александром Вучићем, а преко потпредседнице социјалиста Славице Ђукић Дејановић, с којом се прво видео након састанка с мандатаром у парламенту, послао поруку својим страначким функционерима да „наредних дана добро обрате пажњу на то шта раде и какве изјаве дају“.

– Дачић је поручио страначким функционерима да наредних дана, а до поновоног састанка са Вучићем, посебно поведу рачуна о својим изјавама у медијима и да неће трпети никакве испаде, које би угрозиле евентуални договор њега и напредњака – каже извор из СПС-а.

Да се нешто дешава у СПС-у и да се човек који је из редова социјалиста највише „ударао“ по напредњацима и Вучићу, Бранко Ружић, повукао у медијску илегалу, говори у прилог и чињеница по којој на друштвеној мрежи Твитер где потрпедседник СПС-а жари и пали није више толико активан, а свој последњи твит објавио је 2. јуна када је поделио свој интервју за НИН, који је опет унео немире између социјалиста и напредњака.

Потпредседник СПС-а Бранко Ружић није желео да прокоментарише зашто је баш њега поменуо премијер Србије Александар Вучић на разговорима, као ни то шта значе речи Ивице Дачића којима је одговорио лидеру Српске напредне странке.