Прочитај ми чланак

Цвијан: Готовина не би био ослобођен да је Србија имала свој лоби

0

Председник скупштинског Одбора за уставна питања и законодавство Владимир Цвијан изјавио је данас да Хашки трибунал не би изрекао ослобађајуће пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу да је Србија имала лобисте у иностранству.

„Сигураан сам да смо имали лобисте да не би дошло до ове пресуде у Хагу“, рекао је Цвијан новинарима уочи почетка Петог Европског правног и политичког форума посвећеног лобирању као мери борбе против корупције.

Поводом овог скупа, Цвијан је рекао да је циљ форума да се појам лобирања приближи нашим грађанима и да видимо колико би Србија добила у будуцности ако би имала боље лобисте у иностранству. Он је навео да ће на скупу бити речи и како да се процес лобирања у Србији учини што транспарентијим и да би коначан циљ био добијање закона о лобирању.

„Ако на квалитетан начин регулишемо лобирање, то ће смањити корупцију у Србији и то је потпуно у скаладу са политиком нулте толеранције према корупцији коју Влада Србије води“, навео је Цвијан. На форуму, посвеценом лобирању, учествују представници министарстава, међународних организација и удружења лобиста из земље и региона.

 

(Танјуг)