Прочитај ми чланак

Човек кога је колима ударио Сергеј је 1998 хапшен због ЛАЖИРАЊА СУДАРА?

0

Сергеј Трифуновић, вођа Покрета слободних грађана (ПСГ), имао је други по реду удес на ауто-путу претходног викенда.

Наиме, он је изазвао удес на новосадском ауто-путу, крећући се у смеру ка Новом Саду својим аутомобилом марке „ауди Q2“. Закуцао се у „фиат“, који је ишао испред њега.

Foto: Printscreen/Instagram

Тада, на лице места су дошли лекари Хитне помоћи, а возач „фијата“ је превезен у земунску болницу на дијагностику и даље лечење.

Сергеј се тада, изгледа, искрено покајао, па је написао нешто у тону на који нисмо баш навикли од њега.

„Неко време сам на бајсу“, написао је уместо увода, и наставио:

– Цео живот живим без задршке и цензуре и навикао сам да упадам и испливам из сваког срања. Али када због тебе неко други трпи последице, удари те реалност и крене да се мота шта је могло да буде. Господина сам отпратио до амбуланте у Новим Бановцима, нема прелома, нема напрснућа и тежих повреда и надам се да ће бити добро, баш колико мени није због свега што се прексиноћ десило и што је могло да се деси.

Ипак, како је време одмицало, лидер ПСГ-а је променио став о човеку кога је ударио, и то након његовог појављивања у разним таблоидима где је носио „крагну“.

– Мали инфо који сам добио о несрећном човеку чији сам ауто ударио на аутопуту и који се појавио са крагном коју је инсистирао да добије иако су му рекли у амбуланти да му није потребна. Добар ЦВ, написао је лидер ПСГ-а тада.

Наиме, Сергеј је добио информацију да је човек кога је ударио извесни Срђан Секуловић, Секула, бивши робијаш, као и да је извесни Секула намерно „фејкирао“ цео удес како би га компромитовао.

Сергеј је сада опет твитовао и како каже, само потврдио оно што је мислио.

Наиме, објавио је чланак из „Наше борбе“ из 1998. године у којем стоји да је Секула заједно са још пар „друмских разбојника“ пљачкао и крао.

Текст преносимо у целости:

– Група модерних друмских разбојника коју су цинили Земунци Зоран Уросевиц (35), Срдјан Секуловиц (22), Зиворад Станојевиц (44) и Панцевац Драган Сретеновиц (35) ухапсена је због основане сумње да је изврсила висе кривицних дела теске разбојницке крадје и разбојнистава. Како стоји у кривицној пријави полиције, ова дела они су врсили у периоду од септембра просле до фебруара ове године тако сто су обицно украденим аутомобилима стране регистрације са приколицом, сацекивали своје зртве на новом новосадском путу, Обреновацком путу, ауто-путу Београд-Нис или Ибарској магистрали. Потом би, стоји у пријави, инсценирали судар са зртвиним возилом, и онда уз претњу пистољем и физицко малтретирање отимали новац и возило. На овај нацин отели су укупно осам аутомобила, од којих су два унистили, цетири продали у иностранству, а два су пронадјена приликом хапсења. Такодје, утврдјено је да су укупно одузели седам аутомобила са којима су исли у изврсење кривицних дела. Сви ови аутомобили су пронадјени. Тако су, на пример, 12. октобра просле године у “опел кадету“ пола сата иза поноци цекали на новом новосадском путу и кренули за аутомобилом марке “форд ескорт“ са приколицом. Пратили су га до обреновацког друма, где су, код Зелезника, исценирали судар, ударивси у приколицу. Када је остецени изасао из свог аутомобила, Сретеновиц га је неколико пута ударио пистољем по глави, оборивси га на земљу, да би, затим, и остала тројица поцели да га туку, тразеци од њега новац. Посто су му из јакне узели 19.000 марака, однели су га у канал поред пута и оставили да лези у бесвесном стању. Двојица од њих затим су села у “форд ескорт“ који су одвезли до Земуна, где су оставили приколицу, а онда возило одвезли до трамвајског моста на Сави где су га полили бензином и запалили. Украдени “опел кадет“, друга двојица оставили су у близини Аде Циганлије.

– Исто тако, 21. октобра просле године, око 1.30 сати у претходно украденом аутомобилу марке “опел аскона“ пратили су један комби новосадским путем до скретања за Земун, где су га ударили у задњи део. Кад је возац изасао, ударцима су га оборили на земљу и наставили да га бију, док су уз, претњу пистољем, из комбија истерали две његове сапутнице и наредили им да легну лицем окренутом према земљи, захтевајуци да им предају новац. Посто су узели новац, своје три зртве, Сретеновиц и Секуловиц одвезли су до суме у близини квантаске пијаце, где су их избацили док су Уросевиц и Станојевиц одвезли комби до Панцева. Ова цетворка је такодје 17. октобра просле године упала у један стан у насељу Медаковиц где су власника претукли пистољима, везали га, залепили му уста селотејп траком и отели му сав новац.