Прочитај ми чланак

ЧЛАНСТВО ДС НЕ ОПРАШТА ЛИДЕРУ: Пајтић на удару због подршке Дверима

0

Коалиција ДСС-Двери у општини Вождовац преговара о формирању власти са Српском напредном странком, што је изазвало незадовољство одборника ДС.

izb-pajtic

Још нема званичне потврде да су ДСС-Двери и напредњаци формирали власт, али се то незванично прича.

– Немамо доказ, али сам и ја чуо за те приче. Формално није била седница Скупштине општине на којој би власт била конституисана. Шефови одборничких група сутра имају консултације код привременог органа па би тада требало да добијемо више информација – каже извор из Општинског одбора ДС Вождовац.

Демократама није пријатно због оваквог развоја ситуације.

У општинском одбору ДС влада незадовољство због свега и да одборници замерају лидеру Бојану Пајтићу што је позвао бираче ДС да гласају за Двери-ДСС како би ови ушли у парламент, а сада им та коалиција овако враћа.

– Сви смо разочарани. Није нам јасно да се на глобалном нивоу води једна политика, а на локалном потпуно друга. То је један потпуно непринципијелан приступ и то нећемо толерисати – наводи један од одборника ДС за наш лист.

Портпаролка ДС Александра Јерков каже да ДС није подржала ДСС-Двери због ДСС-Двери или због њиховог програма већ зато што је демократама важно да резултати буду онакви како су грађани гласали, а не како је желео Александар Вучић.

– Посебно то нисмо радили да би нам ДСС-Двери враћали услугу – истиче Јерков.

Међутим, ово незадовољство међу демократама на локалну посебно иде наруку Пајтићевим опонентима унутар странке, а пре свега Драгану Шутановцу.

Шутановац се већ спрема за кандидовање на изборима за председника ДС и прикупља подршку општинских одбора.

Локални лидери ДС су победно љути на Пајтића што их није консултовао приликом доношења одлуке да на поновљеним изборима подржи коалицију ДСС-Двери, јер општина Вождовац није усамљен пример.

Распуштен одбор у Петровцу

Извршни одбор ДС донео је одлуку о распуштању Општинског одбора ДС Петровац на Млави због формирања власти на локалном нивоу са СНС-ом, саопштила је јуче ова странка. ДС је поновила је став да неће бити у власти ни на једном нивоу са Српском напредном странком.