Прочитај ми чланак

ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ у ПРИШТИНИ: Србија ће признати Косово ако добије север Косова

0

Председник Либерално-демократске партије Србије, Чедомир Јовановић изјавио у Приштини да ће Србија признати Косово ако добије север Косова.

„Међусобно признање није реално и српском друштву не треба то наметати. Ви говорите о међусобном признању, али шта жели Београд? Он нешто жели, али то не може да каже“, рекао је Јовановић и наставио:

„Дајте нам север Косова и ми ћемо признати вашу независност. Међутим ово није званични концепт српске политике“, казао је он. 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156388601089851.1073741870.239381824850&type=3

Јовановић је то рекао на конференцији „Која је будућност односа Косова и Србије“, коју је организовао Косовски демократски институт. 

Јовановић је оценио да се у односима Косова и Србије „променила реторика“ и да за председника Александа Вучића није проблем да каже да се сусрео са косовским председником Хашимом Тачијем, али је рекао да не верује да се односи између Косова и Србије заснивају на односима Вучић-Тачи. 

Говорећи о овоедељној одлуци Србије да спречи учешће косовских каратиста на Европском шампионату у Новом Саду, Јовановић је рекао да Србија није спремна да долазе косовски спортисти. 

 

„На знам на који начин Србија може бити боља, ако се супротставља независности Косова. Свака генерација која је ратна, треба да има идеју мира и решавања неспоразума“, сматра Јовановић.