Прочитај ми чланак

ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ ТВРДИ: Дужност нам је да испоручимо Шешеља

0

ceda jova

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић изјавио је данас да очекује да ће се власт у Србији понашати одговорно и поштовати закон, који јој налаже да се лидер радикала Војислав Шешељ врати у Хаг.

„Србија мора да направи одлучни искорак из политике деведесетих, политике сукоба и злочина“, каже Јовановић у писаној изјави за медије.

Лидер ЛДП очекује ону одговорност државе коју није показала по Шешељевом доласку из Хага, истакавши да је Шешељ само парадигма стања у којем се земља налази.

„Последње што је овако оронулој, уморној и депресивној Србији потребно су нови међусобни сукоби или нова свађа са светом. Трули компромиси и повлачење пред пословима који су требали да се ураде, довели су до тога да је Србија данас најнесрећнија земља у Европи са највећим сиромаштвом“, сматра Јовановић.

Он је подсетио оне који се жале да Хаг није фер, да у политици и животу ништа није фер.

„Ни Овчара, ни Сребреница, ни Олуја, ни зло на Косову, ни све оно што нам је свима Шешељ радио док су сви они били заједно, па ни све кроз шта сви сада морамо да продјемо“, истакао је Јовановић.

Јовановић закључује да Србија неће бити нормална земља без процесуирања оних који су били политички кишобран убицама Зорана Дјиндјића, суочавања са злочинима, потпуне истине о нашој, не тако давној прошлости, без осуде и прекида сулуде политике деведесетих која је Србију скоро потпуно уништила.

„Политике која и данас глође остатке, вребајући прилику да докрајчи Србију“, закључио је председник ЛДП.

 

Ало