Прочитај ми чланак

ЧЕДОМИР ЈОВАНОВИЋ ЧЕСТИТАО Милу Ђукановићу на победи над српским националистима

0

Либерално демократска партија честитала је вечерас Демократској партији социјалиста (ДПС) црногорског премијера Мила Ђукановића "убедљиву победу" на парламентарним изборима у Црној Гори.

ceda-milo-dukanovic

„Успех ДПС-а је посебно важан због потврде евроатлантске оријентације Црне Горе. Упркос до сада незабележеним притисцима црногорских и српских националиста плаћених руским парама, грађани Црне Горе нису дозволили да се у деведесете врате и Црна Гора и читав регион“, навео је у честитки лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Јовановић је навео да су резултати данашњих избора потврда да је „победила слободарска Црна Гора, а да су поражени викенд терористи и њихови домаћи плаћеници“.

„Победом Мила Ђукановића на данашњим изборима у Црној Гори ојачан је систем вредности који ће нас све приближити модерним европским друштвима. Овај успех је додатни подстицај свима, а посебно Србији, која још одлучније треба да настави путем евроатлантских интеграција, без којих нема реформи и развоја“, навео је Јовановић.

Биралишта у Црној Гори су затворена! Према више од 90% обрађених гласова, ДПС Мила Ђукановића има 41%, док Демократски фронт има 20,4 процента освојених гласова. Парламент Црне Горе има 81 посланичко место, а за формирање владе неопходан је 41 мандат.

Демократски фронт има 20,1 одсто или 18 мандата, а Велика коалиција Кључ 10,8 одсто гласова и девет мандата. Демократе Aлексе Бечића имају 9,8 одсто и осам мандата, док је СДП освојио 5,1 одсто гласова и четири мандата. Бошњачка странка и Социјалдемокре Ивана Брајовића добили су по два мандата, а мањинске странке Aлбанаца и Хрвата освојиле по један мандат.