Прочитај ми чланак

ЧЕДА: Имамо шансу у Вучићу, а Ђилас, Јеремић и Обрадовић га нападају

0

САРАЈЕВО – Трудим се да будем поштен у анализи и да кажем да ли видим шансу или проблем, а и даље мислим да у председнику Србије Александру Вучићу имамо шансе у неким ситуацијама, изјавио је председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић.

„Пре свега у оним које чак и за њега представљају неку његову хипотеку. Није Вучић заборавио Јеврејско гробље, све што је рекао о Босни. Он боље од свих нас памти ону реченицу “за једног ћемо 100“. Из тога, када о њему размишљам, препознајем његову потребу да буде другачији“, рекао је Јовановић гостујући на телевизији „Фејс“.

foto: flickr

Истиче да та промена не зависи само од Вучића.

„Како су га напали сви осим мене сада у Србији? Као издајника. Као некога ко продаје Косово, тим речима говоре. Тим речима и Ðилас и Јеремић и Обрадовић и онај луди Стаматовић што је на Златибору са руским паравојним формацијама, где прави кампове и обучава децу да користе оружје“, прича Јовановић.

Према његовим речима, председника општине Чајетина Милана Стаматовића нема на Газиводама када се тамо појави косовски председник Хашим Тачи „да пије кафу“, већ очекује да ће тамо ићи српска деца.

„Сви ти ликови не критикују Вучића као ја, који му кажем да преговара са или без такси, да помогне Бошњацима да имају своју земљу и да на тај начин помогне Србима који живе тамо, а од Србије направи државу. Шта му они кажу? Продао си Косово, сутра ћеш продати Републику Српску и ући ћемо у НАТО. Они проваљују у телевизију и урлају на оне несрећне жене што тамо раде“, рекао је Јовановић у емисији „Фејс ту Фејс“.

По питању Косова, Јовановић каже да је неопходно да се уради оно што је могуће да се уради.

„Искрено да вам кажем, у Прешеву живи 99 одсто Албанаца. Ми нисмо у стању ништа са тим људима да урадимо. Они не учествују на нашим изборима. Мучи њих и мучи себе“, рекао је Јовановић.

Коментаришући идеју разграничења, Јовановић је рекао да „то нико не зна ни шта је, ни чије је то“.

Лидер ЛДП упитао се и како би приштинске власти успеле да успоставе власт на северу Косова, јер тамо Албанци не живе.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!