Прочитај ми чланак

Чедa: Гласајте за ЛДП, од нас зависи какво ће јутро сванути у Србији

0

ceda vizija

Либерално демократска партија поручила је данас лидеру СПС-а Ивици Дачићу да „преварантској политици“ наследника Слободана Милошевића више није место на власти у времену европских интеграција.

ЛДП је реаговао поводом Дачићеве данашње изјаве да не жели да се бави странкама чији је једини разлог за учешће на изборима намера да се из власти избаци коалиција коју предводи и Дачићеве критике изјава попут оних да ће Србији бити добро само ако неке одређене странке буду ушле у коалицију са СНС.

Дачић је на конференцији после потписивања коалиционог споразума са ЈС и ПУПС-ом подсетио на изјаве лидера ЛСВ Ненада Чанка, који је рекао да треба формирати фронт против СНС, шефа либерала Чедомира Јовановића да не сме у Србији да влада само једна странка, као и на сличне изјаве Бориса Тадића и председника ДС Драгана Ђиласа.

„ЛДП жели да обавести Ивицу Дачића да је као министар полиције могао да сазна да је у власти од убиства Зорана Ђинђића, што као мањински што као коалициони партнер републичке власти, за разлику од ЛДП која ништа од тога није била од свог оснивања“, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Како се додаје није реч о томе да ли Ивица Дачић треба да нестане из владајуће коалиције, већ се ради о томе да „преварантској политици наследника Слободана Милошевића није више место на власти у временима европских интеграција“.

ЛДП је и похвалио Дачића што је на политици коју је формулисала и бранила та странка „изградио свој тренутни политички успех и кандидатуру за Нобелову награду“.

„Ипак као министар полиције морао би да зна да је то фалсификат за који се и пред законом одговара“, наводи се у саопштењу ЛДП-а.

Више не може без ЛДП-а

Лидер Либералнодемократске партије Чедомир Јовановић позвао је чланове странке да изађу на мартовске изборе уз поруку да од тога зависи „какво ће јутро сванути“ у Србији у понедељак 17. марта.

Јовановић на свом Фејсбук профилу наводи да ће Србија својим гласовима одлучивати које то партије улазе у парламент и каква ће то политика и какви људи водити ову земљу у наредне 4 године, и подсећа да нема другог времена за ту одлуку, осим тих 12 сати гласања.

А до тада, како каже, у наредних месец и по дана, „треба да објаснимо Србији и свим људима у њој за шта се годинама залагао ЛДП“.

„ЛДП се залагао за све оно šто је сада званична политика Србије, а против чега су били сви они који је сада спроводе и они који би да је спроводе у будућности. Ми своје ставове нисмо променили, а сви они јесу, за šта од нас имају и признање и похвалу. Али сви они не мисле да је то довољно“, поручио је Јовановић и додао да се то мора објаснити гласачима.

Ово стога сто, како тврди, сви који сада невешто заступају ставове ЛДП, зато šто је то једини начин да или остану на власти или да се на њу поново попну – мисле да је време да ЛДП нестане са политичке сцене.

„Тако ће, сви они мисле, остати без непријатног сведока својих заблуда и грешака, које су ову земљу превише коштале у протеклим годинама. Тако ће, сви они мисле, остати без правих аутора своје политике, коју невешто и тешком муком спроводе. Тако ће, сви они мисле, и моћи да наставе да владају лажући и себе и друге да знају šта су следећи кораци Србије на путу ка модернизацији и Европи. А само нас не могу ни да варају ни да лажу, као šто никад нису ни могли“, наводи Јовановић.

Он због свега тога очекује да до 16. марта „таблоди и једних и других“ јуришају на ЛДП, која нема таблоиде и никад их неће ни имати.

Очекује, како каже, да лажови из редова и једних и других лажу Србију о ЛДП, која никад није лагала Србију и никад је неће лагати.

„Муљатори и једних и других муљаће против ЛДП, која никад није то радила и никад то неће ни радити. Свако ко је сада нико и ништа гледаће да буде против нас, који мислимо да је време да Србија и сваки човек у њој буду и неко и неšто много боље од овог сада“, навео је Јовановић у поручи члановима странке.

Уз слоган „Време је“, он поручује да је време за нову борбу, за нове истине, за нове преокрете, време је, сад више него икад, да Србија настави свој пут који је Зоран Ђинђић започео, са једином партијом која истински зна и разуме šта је он хтео.

„Време је да од нас зависи много више но šто је зависило у протеклим годинама. Време је да се ми питамо. Време је да подигнемо главу и са поносом кажемо да Србија треба да иде путем који жели ЛДП и да без ЛДП тај пут није могућ. Време је да свима онима који би да ми сада нестанемо кажемо да то време никад неће доћи, већ напротив: да се без ЛДП више не може и не треба водити политика Србије“.

Јовановић члановима своје странке поручује да једино они већ сад знају да јутро у понедељак 17. марта може да буде стварно добро, под условом да у наредних месец и по дана у име земље коју воле и будућности коју žжеле, објасне својим пријатељима, познаницима, колегама и родбини, свима које знају, „да овај пут, на овим изборима, не смемо да погрешимо“, јер, закључује: Време је да нам свима крене, кад већ досад није.

 

(Танјуг)