Прочитај ми чланак

ЧАНАК: Шешељ ме вређао, па ме напало његово обезбеђење

0

Београд -- Лидер ЛСВ Ненад Чанак изјавио је да га је лидер радикала Војислав Шешељ “вређао на најгрубљи могући” и да га је напало Шешељево обезбеђење.

Он је новинарима у парламенту рекао да се инцидент десио на телевизији „Хепи“, где су обојица гостовала један после другог у јутарњем програму.

Инцидент је, по његовим речима, спречио посланик Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић, који му је помогао да изађе из те телевизије.

„Осуђени ратни злочинац и познати зликовац Шешељ, који је стицајем несрећних околности посланик у овом парламенту, поново је почео да довлачи батинаше да плаше људе, да прете, а мене ето су и физички напали“, рекао је Чанак.

Он је затражио да МУП приведе Шешељево обезбеђење, да се починиоци идентификују, а Шешељ да буде изложен примени закона којим му се одузима мандат посланика да би могао да одговара за увреде и претње упућене њему и другим колегама у Скушптини.

„Уколико МУП и правосудни органи то не ураде ми ћемо бити принуђени да се бранимо као што смо то чинили деведесетих година, што никоме није у интересу. Ја се пред ратним злочинцима и зликовцима типа Шешеља нећу повлачити, а бранићемо се свим расположивим средствима“, рекао је Чанак.