Прочитај ми чланак

Чанак: Поднео сам оставку, очекујем да будем ухапшен !

0

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Ненад Чанак изјавио је да после подношења оставке на функцију посланика очекује да буде ухапшен, али је навео и да га до сада полиција није контактирала у вези са инцидентом у Новом Саду.

„Сад немам имунитет, очекујем да будем ухапшен, као и сваки изгредник“, рекао је Чанак новинарима у парламенту.

Упитан зашто је прво изашао са једном верзијом о догађају у Новом Саду, а потом је признао да је тукао Павла Лешановића, Чанак је навео да је све што је рекао било тачно, осим једног дела који је недостајао, а који је јуче исприцао новинарима у скупштини.

„Сматрао сам да прво треба да контактирам полицију“, рекао је Чанак и додао да су му у полицији рекли да је то њихова ингеренција и да ће му се већ неко јавити. „Среда је а још ме нико није звао“, казао је Чанак.

Поводом различитих верзија о догађају које је изнео, Чанак је рекао да је реч о неспоразуму и извинио се свима због својих непрецизности. Он је рекао да је зачуђен медијским реаговањем на недељни инцидент у Новом Саду.

„Оваква хистерија (у медијима) по којој је мој инцидент далеко примећенији од састанка Томислава Николића и Барака Обаме јасно говори да су приоритети у Србији помешани“, рекао је Чанак и истакао да не жели да буде посланик у скупштини која не води рачуна ни о посланицима, ни о народу ни о држави. Чанак је данас на писарници Скупштине Србије предао судски оверену оставку на место посланика. Лидер ЛСВ одлучио је да поднесе оставку због инцидента у Новом Саду у коме је тукао Павла Лешановића из Београда, јер како је изјавио, парламент није урадио ништа да га заштити, али и да не би био оптужен да се скрива иза посланичког имунитета.

 

( Бета )