Прочитај ми чланак

Булатовић: Приземна и простачка реторика

0

Да је страх потпуно преовладао режимским странкама, а Српском напредном странком на првом месту, најбоље можемо видети и по запаљивој али приземној и простачкој реторици којој њени челници свакодневно прибегавају у својим обраћањима правој опозицији.

Последњи у низу чији су незнање и бахатост испливали у први план, министар пољопривреде Бранислав Недимовић све чешће упућује лажи, клевете али и увреде на рачун онога што радим. То му чини се, ипак више није довољна препорука „шефу“ након сусрета са мном у селу Свирце, па је почео на један потпуно недоличан начин за високог државног чиновника да коментарише и мој изглед. Иза тог уличарског речника заправо крије своју неспособност и немоћ да одговори макар на једно од мојих питања, која му у име пољопривредника Србије постављам од сетве до жетве и тако у круг сваке године.

У свом, сад већ скоро 3 деценије дугом политичком ангажману, морам признати да сам наилазио на далеко јаче и опасније неистомишљенике него што је то министар Недимовић. Без обзира на то ко је са супротне стране, никада себи нисам дозволио да се вербално спустим тако ниско да као једини аргумент у расправи потежем изглед или било коју другу личну карактеристику свог противника. Томе ћу и овом приликом остати доследан и подсетити министра на неколико чињеница.

По свим валидним параметрима, српска пољопривреда пропада! Било да говоримо о говедарству, селима, воћарству, откупним ценама, ниским субвенцијама, водопривреди, продаји плодне земље странцима, министар Недимовић је у потпуности подбацио и на стаклене ноге ставио домаћи аграр. Узевши у обзир да је Србија претежно пољопривредна земља, злочин је утолико већи. И зато ускоро, када дође до смене власти, за сваки штетни уговор, одлуку и уредбу, министар Недимовић ће неодложно одговарати пред законима и судовима ове земље.

Мени је, министре Недимовићу, испод части да вам упутим било какву увреду, али ће ми посебно задовољство причинити да вас, када дође „дан после“, јавно позовем на одговорност за сваку испражњену шталу, запарложену њиву и угашено село.