Прочитај ми чланак

Страх од навијача – ФСС одлаже 171. вечити дерби: Недимовић чека да Вучић одобри?

0

Фудбалски савез Србије размишља да одложи одигравање 171. вечитог дербија који треба да се игра у среду, сазнаје Данас.

Према незваничним информацијама из врха српске „куће“ фудбала, челнике ФСС брину две ствари: притисак око избора судије који је наметнула Црвена звезда и страх од дивљања хулигана после обрачуна на Косову протеклог викенда.

Подсетимо, Црвена звезда је званично послала ултиматум Савезу да неће у среду играти утакмицу уколико судија Срђан Јовановић остане делегиран да води дерби. Црвено-бели тврде да их је Јовановић у више наврата „покрао“, иако је у питању једини интернационалац који је претходних сезона судио Лигу шампиона.

Истовремено постоји страх да ће навијачи Црвене звезде прекинути утакмицу јер је и у њиховим редовима почео да тиња све већи анимозитет према председнику Србије Александру Вучићу. Делије су јуче на друштвеним мрежама најавиле да ће одати пошту навијачу који је у недељу ујутро страдао у обрачуну на Косову. Занимљиво је да су једини који су открили идентитет, односно пуно име и презиме једног од погинулих у обрачуну са полицијом Косова.

Могуће је и да је неформална најава Делија да ће незадовољни стањем у држави (читај: на Косову) прекинути утакмицу уствари натерала директора клуба Звездана Терзића да унапред направи још једну ујдурму око избора судија и тиме обезбеди алиби себи, а можда и Савезу уколико се меч одложи.

Незванично сазнајемо да ће коначну реч имати Бранислав Недимовић, потпредседник ФСС који је у пракси официр за везу Савеза са актуелном влашћу. Онај који неформално о свему одлучује у овој држави је ових дана презаузет проблемима око Косова, па се сада чека да ли ће Недимовићу дати знак да се дерби одигра или због страха од инцидената одложи.

Према незваничним сазнањима наше редакције, одлагање је предложио и сам Звездан Терзић, вероватно сматрајући да црвено-белима сада не одговара да играју дерби, не само због навијача већ и тренутне форме и густог европског распореда, док се Партизан није сложио с овим предлогом.

Уколико би дошло до отказивања дербија, према незваничним сазнањима Данаса, било би одложено цело коло, а у званичном образложењу би се навело да је то због страха да се тензије с Косова не прелију на фудбалске терене.