Прочитај ми чланак

БРНАБИЋ: Разочарана сам у Раму, мислила сам да има другачију визију Балкана

0

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас да је разочарана премијером Албаније Едијем Рамом, јер је мислила да има другачију визију Балкана и односа Срба и Албанаца, а да он заправо скупља поене на популистичким стварима.

Брнабић је за телевизију Пинк рекла да је Рама говорио једну ствар у односима један на један, а да другачије прича на скуповима и за „своју јавност“.

„Ја не гледам на политику много другачије него на међуљудске односе“, рекла је Брнабић и додала да ће увек разговарати са Рамом.

Она је казала да би волела да у политици буде мало више искрености.

Говорећи о јучерашњем самиту о Западном Балкану у Берлину, навела је да су разговори били тешки, али да је српска делегација била искрена и да је добро представила земљу.

„Рекли смо шта мислимо и шта осећамо и да смо ту да наставимо разговор и нађемо компромис, али да таксе (од 100 одсто на српске производе) морају да се укину“, рекла је Брнабић и додала да дијалог кочи недостатак политичке храбрости и популизам људи који се увели таксе на српску робу. Навела је да они „троше време свима на Балкану, не само Србима на Косову и Метохији и централној Србији, већ и Албанцима“.

„Хајде да будемо сви заједно политички храбри, да направимо другачији регион за генерације које долазе“, рекла је Брнабић и додала да се нада да ће учествовати на наставку састанка почетком јула у Паризу, ако буде позвана.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!