Прочитај ми чланак

БРНАБИЋ: „Нећу дати оставку, нити пристајем на ултиматуме и уцене“

0

"Нећу дати оставку, нити пристајем на ултиматуме и уцене", тако је премијерка Ана Брнабић одговорила на питање новинара како види захтев СзС државном врху.

„Не морају да чекају до 13. априла, мој одговор је да нећу дати оставку“, рекла је Брнабићева и истакла да је „ултиматум људи окупљених око СзС, да заједно са председником Републике и председницом Народне скупштине поднесе оставку до 13. априла – ултиматум насилника“.

То је, рекла је премијерка, ултиматум људи који су показали да демократију желе да остваре насијем на улицама, вешалима и моторним тестерама.

„Нисам се уплашила, нити се влада уплашила вешала, претњи и моторних тестера. Поштујемо демократију, Србија је друштво пристојних и нормалних људи и никада нећемо пристајати на ултиматуме од стране насилника и фашиста“, рекла је Брнабићева.

„Не морају да чекају 13. април, могу већ колико данас поподне да наставе да нам прете, да нам кажу да ли ће и мени сада да онемогуће кретање, да ли ће да блокрају владу или моју кућу, шта ће даље урадити, зато што ни на какво насиље, ни на какве уцене и ултиматуме нећемо пристати“, поручила је Брнабићева.

Представници СзС недавно су позвали премијерку, председника Србије Александра Вучића и председницу Народне скупштине Мају Гојковић да поднесу оставке и за то им дали рок до 13. априла, када ће, како су најавили, организовати велики протест у Београду.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!