Прочитај ми чланак

БОШКО: Вучићу, оставка због пристанка да Приштина уђе у међунар. организације!

0

У интервјуу за „Еуроњуз“ на енглеском језику председник Републике Александар Вучић недвосмислено је јавно потврдио да је спреман да подржи улазак лажне државе Косово у разне међународне организације, што представља отворени чин признања косовске независности са највише државне функције. Зато нема друге могућности већ да председник Републике због овог јавног чина кршења Устава и своје председничке заклетве хитно поднесе оставку.

Из онога што је јавно рекао и потврдио проистиче да се Александар Вучић више неће противити да тзв. „Косово“ са целокупном српском историјском културном баштином буде примљено у УНЕСКО? Са имовином Српске Православне Цркве, патријаршијским Пећким Троном, Дечанима, Грачаницом, Љевишком, Зочиштем, Драганцем и још више од 1000 српских светиња? Да ли ће после тога сва наша културна баштина и светиње на КиМ остати српске или постати албанске, уз сагласност врха наше државе? Са тим се очигледно Вучић јавно сагласио, као и за пријем лажне државе Косово у Интерпол, ЕУ, НАТО, УН… То српски народ треба да зна. Што се тиче уласка у Савет Европе пилатовски пере руке, говорећи да приштинским сепаратистима за покретање процедуре „није потребна Србија за то“. А зашто до сада нису успели да покрену процедуру за то и шта држава Србија тренутно ради на међународном дипломатском плану да их у томе спречи?

После Вучићеве јавне сагласности да лажна држава Косово може да уђе у разне међународне организације додатно ће бити појачан притисак на све државе унутар ЕУ и НАТО које нису признале сецесију наше јужне покрајине да и оне признају косовску независност. Јер, зашто би они били већи Срби од Срба и зашто би се они даље противили признању лажне државе Косово ако је председник Србија пристао на то?

Овом Вучићевом изјавом угрожен је сам опстанак српског народа и државе не само на Косову и Метохији. Зато га позивам да поднесе оставку на функцију председника Републике и своју нову политику према КиМ прво кандидује на ванредним изборима.

Очекујем да ће исту поруку добити и од више хиљада патриота сабраних на сутрашњем великом националном окупљању у Београду испред Храма Светог Саве у 18 часова, одакле ће кренути шетња до Председништва поводом годишњице мартовског погрома над Србима на КиМ 2004. године. Биће то једно свенародно упозорење председнику Републике да је пут којим је кренуо противуставан и капитулантски, да нико за то није гласао када је заокружио његово име на изборима и да мора да поднесе оставку и врати мандат народу.