Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРДОВИЋ: Републички избори су већ нерегуларни (ВИДЕО)

0

Bosko-Obradovic

Председник Српског покрета „Двери“ Бошко Обрадовић изјавио је да су избори већ нерегуларни и да је изборна кампања „личила на све, изузев на изборну кампању“.

„Ова изборна кампања је личила на све изузев на кампању. Није било емисија, сучељавања власти и опозиције, представници власти нису смели да изађу на дуеле. Тако је било од републичког, преко покрајинског до локалног нивоа. У коју год емисију да је позван представник ‘Двери’ и представник СНС, представник СНС се није појавио“, казао је Обрадовић.

Обрадовић је рекао да су избори већ нерегуларни јер нема слободе медија, па самим тим ни слободе избора, и додао да се „спрема читав низ нерегуларности“.

Он је позвао грађане да изађу на изборе и гласају против актулене власти и додао да су „Двери“ све учиниле како би спречиле евентуалну изборну крађу.“Ови избори су заиста на ивици регуларности. Ја позивам грађане Србије да се ослободе страха и изађу на изборе и гласају против ове власти. Ми ћемо се у самом изборном дану супроставити бранећи наше резултате са нашим чуварима кутија и нећемо дозволити да се понови изборна крађа из 2012. године“, казао је Обрадовић.

Он је додао да је дошло време да се прекине „погубна политика по којој Европска унија нема алтернативу“.

„Дошло је време да покажемо да је политика прошлости да ЕУ нема алтернативу и да нас Aлександар Вучић и његови политички сателити заправо враћају у прошлост, јер широм Европе данас јачају евроскептичне политичке снаге, којима је, као и нама доста Брисела као новог Централног комитета, који хоће своје националне вредности, привреде, суверенитете и хоће да заштите свој интегритет“, рекао је он.

Покрет „Двери“ на локалним изборима у Краљеву наступа самостално.

 ДСС-Двери-Снага југа: Бићемо други по броју гласова   

ВРAЊЕ – Припадници листе коалиције „Имаш избор-ДСС-Двери-Снага југа“ изјавили су данас да желе системску промену локалне власти у Врању коју ће донети нови људи у политици и представили себе као изненађење на изборима.

Они су у финалном обраћању медијима пред изборну тишину рекли да себе виде као другу снагу по броју освојених мандата за врањску Скупштину.

Игор Златковић, говорећи испред удружења „Снага југа“, казао је да се листа изјаснила својим програмом још пре расписивања избора којима се нуде конкретна решења везано за проблеме грађана у Врању, описана кроз 10 начела како би грађани добили мотив да остану у граду и учине га бољим местом.

„Сарадња је могућа са сваком партијом али ће она бити условљена прихватањем основа нашег програма.Овде имамо релативно младе људе у политици, нову енергију, нову снагу, који желе да кроз другачији начин рада уведу системску промену у функционисању градске власти“  рекоа је Златковић и додао да се нису бавили истраживањима воље бирача,која су, како каже, махом наручена и плаћена.

„По ономе што смо добили са терена очекујемо велику подршку и мислим да ћемо бити велико изненађење ових избора, можда и друга снага по броју освојених мандата у градском парламенту“

Милан Aнтанасијевић, лидер врањског покрета Двери, истакао је да се где год су Двери чланови локалног парламента, све те средине добиле представника и заступника самохраних мајки, трудница, пољопривредних произвођача, пензионера, технолошких вишкова и деце из сиромашних породица.

„Aко желите да Врање добије свог представника, ако сматрате да припадате некој од наведених категорија позивам вас да гласате за број 6. Ми нисмо давали нереална обећања о инвестицијама вредним милијардама динара, али обећавамо да никада нећемо одустати од борбе за права свих ових категорија грађана“ обећао је Aнтанасијевић.

Извор: Бета, jugmedia.rs